Sesongstart: Roma – Udinese

Det har ofte blitt sagt at sommeren er så altfor kort, men når det gjelder fotballfans (iallfall i, blant andre steder, Europa) virker sommeren heller så altfor lang. For disse/oss kan perioden mellom sesongslutt med etterfølgende åpning av overgangsvinduet, og sesongstart kan noen ganger virke fryktelig lang. Selvsagt hjelper det med EM, men med mindre man sitter med en brennende patriotisme for eget land eller en fascinasjon for andre landslag, er det langt fra det samme som å se, lese om og analysere sin egen klubb spille fotballkamp.

Derfor er det så hyggelig med den første kampen for sesongen! Spesielt spennende og optimistisk føles det denne sesongen, iallfall for undertegnede. En frisk Strootman og en mer integrert Spalletti, en ny keeper og en De Rossi som storspilte både i EM og i onsdagens oppgjør med Porto er noen ting man kan nevne. En hjemvendt Paredes blir også meget spennende, om han da blir. Transfervinduet var lenge preget av flere lite inspirerende innkjøp (Fazio) og både noen sure (Pjanic) og noen triste (Castan) salg/utlån. Samt noen veldig dårlig timede langsiktige skader. På bakgrunn av sistnevnte stilles det iallfall flere spørsmål om Romas forsvarsrekke, spesielt med tanke på at en spiller som Juan Jesus får plass i startelleveren.

Giuseppe Iachinis Udinese, på sin side, er selvsagt en god gammel kjenning for Roma, som faktisk har tatt tre poeng i hver eneste av de syv siste kampene i oppgjøret. For øvrig hadde Udinese en miserabel sesong i fjor, og de ikke har de begynt veldig lovende i år heller (de tapte 3-2 hjemme mot en annen Roma-kjenning, Spezia i cupen for få dager siden). Dette skal i utgangspunktet være grei skuring for ulvene, men Spalletti advarer mot det å ta på lett for saken, selv om det (dessverre?) ikke lenger finnes noen konstant trussel som Antonio Di Natale i Udine lenger.

Spalletti kunne samtidig melde til pressen at det skal gjøres noen forandringer i laget i forhold til det som møtte Porto. Florenzi for eksempel er ute med en liten skade i leggen, så forhåpentligvis får vi se debuten til Bruno Peres. I tillegg mener flere at både De Rossi og Salah, og muligens Dzeko (kanskje vi vil se Totti?), vil hviles under iallfall mesteparten av morgendagens kamp. I tillegg får trolig Szczesny for start, da treneren også uttalte at han hadde gjort seg fortjent til det, og at Allison fikk starte i midtuken ikke betydde mye i forhold til hvem han foretrekker mellom stengene. Gazzetta dello Sport tror på følgende lagoppstilling:

Roma, 4-3-1-2: Szczesny; Juan Jesus, Vermaelen, Manolas, Bruno Peres, Nainggolan, Strootman, Paredes; Totti/Dzeko; Perotti, El Sharaawy.

For Udinese er Cyril Théréau med suspensjon, mens Wague og Faraoni er tvilsomme foran kampen. Sannsynlig lagoppstilling:

Udinese, 5-3-2: Karnezis; Felipe, Danilo, Angella; Armero, De Paul, Fofana, Badu, Widmer; Peñaranda, Zapata

 

Forresten så kan Roma utvide til sin 14. strake hjemmekamp uten tap om det vil seg i morgen. Kampen vises på Viasat Sport HD og kampstart er 1800. Daje!