Knuste Udinese

Det var knyttet store forventninger til Romas serieåpning hjemme mot nedrykksdømte Udinese. Spalletti satte sin lit til disse elleve i sesongens første Serie A-kamp: Szczesny; Peres, Manolas, Vermaelen, Emerson; Paredes, Strootman, Nainggolan; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

Men på et glissent og trist Olimpico slet Roma tungt i første omgang mot gjestene fra nord. Hjemmelaget manglet energi og rytme, og Udinese var vel så nære scoring i den første omgangen som det Roma var. Med minimalt å melde om fra de første 45 spoler vi tiden raskt frem til andre omgang.

For Luciano Spalletti sine formaninger i pausen så ut til å ha nådd frem. Roma kom ut og tok kommandoen på oppgjøret og fikk større balltempo. Det resulterte i at Roma allerede etter et drøyt minutt fikk en stor mulighet da et innlegg fant Radja Nainggolan. Belgierens forsøk kom nok noe bardust på, og ballen forsvant over tverrligger.

Edin Dzeko fikk så en enorm mulighet på volley etter innlegg fra Emerson. Bosnieren avsluttet helt korrekt i motsatt hjørne av der ballen kom fra, men Karnezis i målet til Udinese vartet opp med en praktredning. I det 57 minutt gjorde Spalletti grepet som ga Roma seieren. En usynlig Stephan El Shaarawy tuslet av gresset til fordel for Diego Perotti. Under ti minutter senere hadde argentineren gitt Roma ledelsen på straffe.

En fin ball fra nyankomne Bruno Peres fant Dzeko inne i feltet. Helt nede ved dødlinjen vendte spissen opp, mens Udinese-kaptein Danilo kom skliende inn. Han traff i alle fall ikke ball, mens man forsatt strides om hvorvidt han traff mann og i så fall i hvilken grad. Dommer Di Bello dømte nå en gang straffespark. Perotti la ballen ved krittmerket. Han tar kanskje dårlige avgjørelser utenfor banen (ref. halstatoveringen), men i duellen mot Karnezis var han iskald. Perotti ventet ut den greske keeperen i rene Rune Tangen-stil og dermed var Roma oppe i 1-0.

Roma forsatte å valse over gjestene og så innstilte ut på å punktere kampen fremfor å legge seg bakpå. Nøyaktig ti minutter etter at Perotti ga Roma ledelsen fikk han nok en mulighet fra krittmerket. Salah ble flott spilt igjennom av nettopp Perotti på en kontring, men Badu fikk en tå på ballen. I den påfølgende løpsduellen kom Salah først før han gikk overende. Igjen er spørsmålet hvor mye kontakt det var snakk om. Di Bello mente igjen at det kvalifiserte til straffespark. Perotti var igjen kald som baksiden av en pute, byttet hjørne, og sendte Roma opp i 2-0.

Seieren føltes trygg, men det lå likevel flere Roma-mål i luften. Såpass mye bedre enn Udinese var de i andre omgang, billige straffer eller ei. Etter 82 minutter ble nådestøtet satt i sebraen, da en flott ball fant Nainggolan på høyresiden i sekstenmeteren. Som alltid kan Nainggolan utføre det meste like godt skliende som stående, og sklitaklingspasningen på tvers av feltet fant Edin Dzeko på blankt mål. Bosnieren gjorde ingen feil (noe man jo var troende til å tro at han kunne gjøre) og ekspederte silkepasningen i mål. 3-0 til Roma.

Fjorårets toppscorer Mohamed Salah rakk også å notere seg for mål før sesongens første Serie A-kamp var over. Et flott innlegg fra dagens beste Roma-spiller, Diego Perotti, fant egyptern på bakre stolpe. Avslutningen reddet Karnezis, men Salah satte returen i mål. 4-0 og alt var fryd og bene.

Dermed har Roma fått en glitrende start på Serie A. Igjen varierte prestasjonen. Første omgang var trist, mens andre omgang var meget god. To streker i regningen ble det allikevel: Både Kostas Manolas og Leandro Paredes måtte av før 90 med vondt i kroppen. Det gjenstår å se hvor alvorlig det er, for et utrent øye så det imidlertid ikke livstruende ut.

Dermed erklærer vi Serie A 2016/17 for åpnet! DAJE ROMA!