Reaksjoner etter fadesen

Roma tapte tirsdag 3-0 på hjemmebane mot Porto (1-4 sammenlagt) og er dermed på meget skuffende vis ute av Champions League før det i det hele tatt har begynt. Her er noen av reaksjonene fra fadesen: 

 

Luciano Spalletti:

«Det som skjedde var at vi tapte en veldig viktig kamp som vil endre resten av sesongen, det er noe vi bare må takle. Vi greide ikke å kontrollere spillet, noe som jeg hadde planlagt. Når vi ble redusert til 10 mann ble alt vanskeligere.

De tre røde kortene var naive, fordi å avslutte kamper 11 mann var en av våre varemerker forrige sesong da vi aldri gav dommeren muligheten til å gi oss røde kort. Nå hender det ofte og jeg kan ikke forstå hvorfor, vi kunne vært mye mer roligere. 

Vi gikk inn i kampen med noen skader og jeg valgte De Rossi som midtstopper ettersom han kan holde på ballen bedre og kvaliteter til å spille der. Det kan bli hans fremtidige posisjon, med tanke på hvordan han spiller på midtbanen. 

Vi mistet ballen alt for ofte på grunn av dumme feil når vi var upresset. Det fikk Porto til å bli mer komfortable til å spille deres spill. Vi ble irriterte og greide ikke spille ballen som vi skulle. Etter scoringen og de røde kortene falt alt sammen. Det er ikke mulig å gå videre i en play-off med å bli redusert til 10 mann etter 40 minutter.» 

 

Kevin Strootman: 

«Vi startet ikke kampen bra. Jeg vet ikke hvorfor, vi hadde forberedt oss bra og alle visste hva de skulle gjøre. Vi gjorde ikke de rette tingene. Porto skapte ikke mange sjanser heller, men de scoret på en dødball. Vi spilte ikke bra og hadde to røde kort. Vi prøvde alt, men fra 2-0 var det over. Muligens er det et psykologisk problem. Porto løp ikke så mye og vi prøvde å presse dem overalt. 

Det er vanskelig, og vi er sure og skuffede. Nå må vi tenke på Serie A. I morgen og over i morgen vil bli ille, men vi må jobbe sammen og slutte å skylde på enkeltpersoner ettersom vi alle gjorde feil.»

Wojciech Szczesny: 

«Det var en stor kamp for oss og jeg er veldig skuffet. Ikke bare på grunn av at vi tapte, men måten vi mistet kontrollen på var veldig skuffende. Vi må riste av oss skuffelsen og holde hodet høyt. Jeg trodde vi var forberedt på kampen og Porto var der for at vi skulle slå dem. Jeg tror ikke vi tapte med tanke på kvalitet, men på grunn av at vi ikke hadde hodet på rett sted. 

Når en spiller med 10 eller 9 mann det er veldig vanskelig. På slutten var spillerne helt ferdige. Vi gjorde alt det vi kunne, men de røde kortene kostet oss. 

Spalletti sa til oss at vi må holde hodet klart og forklarte hvor viktig det var å fullføre med 11 mann med tanke på det som skjedde i forrige kamp. Det er vår skyld at vi ikke gjorde som vi fikk beskjed om. Vi må ta ansvar for hva som skjedde i dag, for det som skjedde i dag skulle ikke ha skjedd. 

 

 

Radja Nainggolan:

«Jeg tror selv etter det første målet at vi hadde en sjanse, men det ble det samme som i det første oppgjøret. Hvis vi var 11 mot 11 vi kunne ha gjort mye mer. Å bli redusert til 9 mann, ett mål under, da er det normalt å ta sjanser og etterlate rom bakover. 

Vi må lære av våre feil, fordi vi kunne gjort så mye mer. Jeg tror vi er voksne nok til å fokusere på Serie A nå og forhåpentligvis kan vi nå langt i Europa League. Det får bli vårt nye mål. Nå må vi fokusere på søndag og vinne i Serie A. 

Vi viste stor karakter, fordi det er ikke lett å spille med 9 mann. Vi hadde sjansen til å utligne og da ville det blitt en annerledes kamp. På den positive siden så gav alle det de hadde og det viktig når vi nå skal se fremover. «