Roma er røde, Porto er blå…

Roma røyk på hodestups ut av Champions League-playoff etter 0-3 (1-4 sammenlagt) mot Porto. 

derossiporto

Roma hadde store forhåpninger etter å ha karret seg til 1-1 i Portugal selv etter å ha spilt med 10 mann i over en omgang. Det passet dermed meget dårlig at fordelen ble borte allerede etter 8 minutter da Felipe som scoret selvmål i den første kampen headet inn 1-0 til bortelaget.

Roma jaktet scoringen, men når kaptein for dagen Daniele De Rossi valgte å gjøre som kollegaen Vermaelen gjorde i den første kampen ble det hele meget vanskelig. De Rossi stemplet Maxi Pereira og fikk marsordre av polske Marciniak som ikke var ferdig for dagen.

For kun 5 minutter ut i den andre omgangen trakk dommeren opp det røde kortet igjen da Emerson som kom inn etter De Rossi sin utvisning gjorde en hodeløs takling. Med 9 mann var oppgaven umulig og Porto scoret to ganger til før kampen var ferdig.

«Høstens viktigste kamp» ble ikke som en håpet og en kan vel legge en god del av skylden på De Rossi som burde vist så mye bedre enn å stemple en motspiller godt nede på motstanderes halvdel. Det blir ikke noe Champions League-eventyr for Roma denne sesongen og må dermed ta til takke med gruppespill i Europa League…