Mer enn bare tre poeng

Med mindre du valgte å ende det hele etter tirsdagens fadese mot Porto, så har du sikkert frisk i minne Romas pinlige CL-exit. Kaptein Daniele De Rossi og Emerson Palmieri satte sine lagkamerater sjakk matt da de dro på seg direkte røde kort. Dermed bytter Roma ut Real Madrid, Bayern München og Manchester City med Austria Wien, Viktoria Plzen og Astra Giurgiu.

Derfor handler søndagens bortekamp mot Cagliari om langt mer enn tre poeng; vi vet nemlig hvordan en slik kveld som tirsdagens kan prege et Roma-lag. Vi så det da man tapte 1-7 hjemme for Bayern München i oktober 2014 og Roma aldri kom seg helt opp på hesten igjen. Men sesongen er så vidt i gang og Roma MÅ tilbake på hesten så snart som råd er.

Og oppdrag gjenreisning starter søndag kveld på Sardinia. På motsatt side står nyopprykkede Cagliari. Øyboerne har forsterket seg godt i sommer og fått inn en gammel kjenning i Marco Borriello. Spissen, som snart må nærme seg 26.000 mål, dunket inn en kasse i premieren, men det holdt ikke for Cagliari, som tapte 1-3 borte for Genoa. I tillegg har Rastelli og co. hentet inn EM-vinner Bruno Alves, Mauricio Isla og Simone Padoin.

De var riktignok ikke så langt unna poeng i Genova som det kan høres ut som. Borriello sendte nemlig laget i føringen etter 66 minutter, men tre bakleng på ti minutter, fra det 78. til det 88. minutt punkterte håpet om poeng. Cagliari har noen usikre kort før søndagens batalje og Dessena, Joao Pedro, Melchiorri og Farias må evalueres nærmere kampstart.

Roma på sin side har hatt en blytung uke etter selv-destruksjonen mot Porto. Bedre blir det ikke av at Francesco Totti plages av sin dårlige ankel og dermed ikke er aktuell. Det samme gjelder Vasilis Torosidis og selvsagt Rüdiger og Rui. Juan Jesus fikk seg en smell på trening og må undersøkes nærmere kampstart. Det ryktes at det blir noen endringer på laget, der blant annet Edin Dzeko kan måtte finne seg i en tur på benken.

I mål er kampen om å stå jevn. Allison voktet buret i Portugal, mens Szczesny har tatt på seg hanskene i de to siste kampene. Mot Udinese hadde han ikke all verden å henge fingrene i, mens han tabbet seg kraftig ut da Porto satte den virkelige spikern i kista. Spalletti skal imidlertid være av den oppfatning at Szczesny er en bedre balldistributør med føttene enn Allison, noe som trolig vipper kampen om startplassen i polakkens favør. Helt sikre på hva Spalletti velger til slutt er vi imidlertid ikke.

Manolas og Vermaelen tar stopperplassene, mens Bruno Peres spiller høyreback. På motsatt side får vi håpe at Juan Jesus blir klar slik at man slipper Emerson Palmieri. Noen vil nok hevde at sistnevnte allerede har utspilt sin rolle denne sesongen og har fint lite i et ambisiøst lag å gjøre.

Midtbanen blir også et lite puslespill etter Porto-kampen. Leandro Paredes hadde en fryktelig forestilling, mens Daniele De Rossi må ta exiten i stor grad på egen kappe. Roma bestemte seg for ikke å bøtelegge synderne, men at De Rossi har gjort seg fortjent til litt tid i tenkeboksen er det liten tvil om. Strootman og Nainggolan er bankers.

Bankers er også Mohamed Salah og Diego Perotti. Dersom Spalletti velger å benke Dzeko kan Roma fort komme ut i en 4-2-3-1 med den berømte falske nieren på topp. I dette tilfellet vil det trolig bli Diego Perotti, med Radja Nainggolan i rollen rett bak. Salah og Stephan El Shaarawy vil i så fall bekle kantene.

Sannsynlige lagoppstillinger:

CAGLIARI (3-5-2): Storari; Ceppitelli, Alves, Capuano; Isla, Padoin, Di Gennaro, Ionita, Murru; Borriello, Sau

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Peres, Manolas, Vermaelen, Juan Jesus; Strootman, De Rossi; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Perotti

Kampstart er 20:45 og oppgjøret ser du på Viaplay.

DAJE!

OPPDATERT: Juan Jesus blir ikke frisk til oppgjøret på Sardinia og er utelatt fra troppen.