På stedet hvil

Stadio Sant’Elia, Cagliari, Sardinia. En arena Roma ikke har så altfor mange gode minner fra de siste årene (ja, Cagliari har ikke vunnet her siden 2012 men så har da også klubben vært nede i Serie B en tur). Gode minner hadde man da heller ikke fra forrige kamp, den begredelige affæren mot Porto hvor hovedstadslaget røk på hodet ut av Champions League. Håpet var at Roma skulle reise kjerringa ved å feie Cagliari av banen og ta med seg tre poeng fra Middelhavsøya. Sånn gikk det… nesten.

Dramaet begynte allerede før kampstart, da Alessandro Florenzi ledet laget ut på banen. Bak han tuslet nemlig Daniele De Rossi, som måtte finne seg i at Florenzi for anledningen ble tildelt kapteinsbindet til fordel for han, selvsagt som en sanksjon etter det hodeløse røde kortet veteranen pådro seg mot Porto. Straffen blir neppe mer langvarig enn denne ene kampen, men Romas nummer 16 har nå altså prestert å være visekaptein bak både legenden Totti, og en spiller som knapt var to år gammel når sistnevnte gjorde sin debut for førstelaget. Dette lukter det vel en slags kjip rekord av, gjør det ikke?

Men men, kamp ble det okke som. Og det tok ikke lang tid før en klønete felling av Stephan El Shaarawy signert Mauricio Isla ga Roma en ypperlig mulighet til å ta ledelsen. Diego Perotti var, for tredje gang på to kamper, kald som en middels stor isbre når han ekspederte straffen forbi Marco Storari. Cagliari forsøkte å slå tilbake umiddelbart, og Szczesny vartet opp med en svært habil redning når vår gamle kjenning Marco Borriello i kjent stil dro seg vekk fra Manolas og fyrte av et lavt skudd. Borriello har for vane å score mot Roma, og rett før pause satte han en knallhard heading i krysstverra. Når pausesignalet endelig kom, var det liten tvil om hvilket lag som satte mest pris på det.

I andre omgang kom Edin Dzeko luntende innpå for en nok en gang skuffende El Shaarawy, og det skulle vise seg å være et dugelig bytte. Bosnieren kontrollerte et innlegg ned til Kevin Strootman, som fra kort hold banket ballen opp i nettaket.
2-0, og for de fleste andre storklubber; game set match. Men dette er tross alt Roma.

Romas polske målvakt hadde holdt unna sardin(ene?) som best han kunne hittil i kampen, men var sjanseløs når Marco Sau fikk avsluttet fra kort hold. Returen landet imidlertid hos Borriello, som enkelt kunne sette sitt femte mål på fire kamper mot Roma. Smak litt på akkurat den uttellingen. Og verre skulle det bli.

Roma prøvde aldri å gjenta kontroll over kampen, og til tross for en grei sjanse for Dzeko var det Cagliari som styrte kampen. Når målet endelig kom var det passende nok på innlegg fra den tidligere syndebukken Isla, da innlegget så vidt endret retning i Marco Sau og forbi en utspilt Szczesny. Roma fikk (en smule ufortjent) muligheten til å grafse med seg alle tre poengene helt på tampen, men Florenzi klarte ikke å styre innlegget fra Bruno Peres på mål. Synet av Spalletti som hev seg i bakken med ansiktet først, sa det aller meste om hva laget hans nettopp hadde levert.

Nå er det landslagspause, og for én gangs skyld kommer den ganske beleilig for Romas del. Så er det bare å krysse fingrene for at flest mulig spillere kommer tilbake til Trigoria uten å plukke opp flere korsbåndskader…