Dette skjedde på tampen

Det ble ingen som kom inn portene på Trigoria onsdag kveld, i timene før overgangsvinduet stengte. Sabatini prøvde seg på Arsenals skadeforfulgte Jack Wilshere, men engelskmannen havnet, til manges store lettelse, i Bournemouth. Det var imidlertid mange som pakket kofferten og forlot Trigoria onsdag:

Den mest rutinerte av disse var utvilsomt Vasilis Torosidis. Den tidligere Olympiakos-kapteinen kom til Roma i januar 2013 og satte sitt preg på Roma tidlig i sin Italia-karriere. Best huskes han kanskje for vakre mål i Milano og Bergamo. Han spilte totalt 77 kamper for giallorossi og bidro med pene syv mål fra sin høyreback-posisjon. Dermed er Roma enda et lite hakk mer utsatt på backplassene, til tross for at Torosidis var langt unna en førsteellever. Han har dratt til Bologna på permanent basis.

En som blir med Torosidis nordover er den nigerianske spissen Umar Sadiq. Unggutten kom til Primavera-laget på lån fra Spezia før 2015/16-sesongen, men fikk etter hvert sjansen på A-laget, der han blant annet noterte seg for to scoringer på sine seks opptredner. I tillegg puttet han 19 mål på 19 kamper for Primaverlaget. Roma kjøpte han permanent fra Spezia før årets sesong, og nå går han altså på lån til Bologna. Donadoni, Fenucci og co. har muligheten til å kjøpe Sadiq permanent ved sesongslutt, men Roma har sikret seg kontraopsjon.

En annen som har forlatt Roma er franske William Vainqueur. Det ble dermed, i første omgang, med et drøyt år i Roma-trøya for spilleren som kom fra Dinamo Moskva før forrige sesong. Fikk OK med muligheter under Rudi Garcia, men virket milevis unna å imponere Spalletti tilstrekkelig til å ha noen fremtid i den evige stad. Nå har han signert en låneavtale med Marseille. Klubben har foreløpig ikke opplyst om det foreligger en kjøpsopsjon.

Den unge angriperen Federico Ricci var forrige sesong en viktig brikke i et Crotone-lag som rykket opp til Serie A. Ricci har imponert med seniorlaget i sommer, men med et arsenal av gode offensive spillere foran seg i køen virket veien til spilletid lang. Derfor har Ricci nå signert for Sassuolo. Som med Sadiq har Roma kontraopsjon dersom Sassuolo aktiverer utkjøpsklausulen. Dermed begynner neroverdi å minne om et aldri så lite «mini-Roma» når Ricci slutter seg til Di Francesco, Politano, Pellegrini, Antei og Mazzitelli, alle med en fortid i Roma.

Da gjenstår det bare å takke Torosidis for alt han gjorde for Roma, og ønske de andre lykke til med sine utlån.