Slik lønner Roma

I dag slapp Gazetta dello Sport sin årlige oversikt over lønnsbruken i Serie A. CrtglXbWYAAzhtA

Roma bruker tredje mest penger i Serie A på å lønne spillere og det er kun Juventus og Inter som bruker mer. Gapet opp til de to er imidlertid forholdsvis stort: Roma bruker €92 millioner, mens Inter bruker €120 og Juventus €145. Napoli, som endte over Roma på tabellen forrige sesong, bruker €75 millioner, fem mindre enn AC Milan. Nyopprykkede Crotone har det minste budsjettet med sine €14 millioner.

Før sommervinduet var Romas lønnsbudsjett €10 millioner større. Avgangene til Pjanic, Keita, De Sanctis, Maicon, Torosidis og låneavtalene til Doumbia og Vainqueur har gjort at klubbene har greid å kutte betydelig i lønnsutgiftene. For kun ett år siden var lønnsbudsjettet €113 millioner.

De Rossi best betalt i Roma

Daniele De Rossi har ikke bare vært Romas best betalte spiller de siste årene, men også den best betalte spilleren i Serie A. Denne tiden er imidlertid nå forbi ettersom Gonzalo Higuain i sommer satte navnetrekket sitt på en kontrakt som sikrer ham en netto årslønn på €7.5 millioner, èn million mer enn hva midtbanespilleren som har blitt strippet for kapteinsbindet tjener. De Rossi er stadig den best betalte i Roma med sine €6.5 millioner, to millioner mer enn Edin Dzeko. Sist på Romas lønnspall finner vi Mohamed Salah med €3.5 millioner.

Det ryktes i disse dager om at Roma jobber med å forlenge avtalene til Radja Nainggolan og Kostas Manolas. Belgieren tjener i dag €3.2 millioner, mens den greske midtstopperen «bare» får utbetalt €1.8. Det ryktes at Manolas sin nye kontrakt kan tredoble grekerens lønnspose.

Francesco Totti, som er inne i sitt siste kontraktsår, tjener €1.2 millioner i året og er med det Romas 19. best betalte spiller. Spillerne som ligger under millionen er Paredes, Palmieri, Gerson, Lobont, Nura og Seck.

CruFc0VWgAAVxor

 

 

 

 

Luciano Spalletti innkasserer €3 millioner i året. Dette er nest mest av trenerne i Serie A, og det er kun Massimillano Allegri, med sine €5 millioner, som tjener mer. Spalletti tjener mer enn det dobbelte av hva Napolis Maurizio Sarri gjør. Den mest ydmyke trenerlønnen er det Nicola i Crotone og Martusciello i Empoli som hever: €200.000 i året.