Før Roma-Sampdoria

Nok en gang har vi lagt en alt for lang landslagspause bak oss og kan endelig fokusere på klubbfotballen igjen. Roma-Sampdoria innleder et meget hektisk kampprogram for Roma de neste ukene.

 

Hele 6 kamper venter Roma før vi blar kalenderen over til oktober. Sampdoria (H), Viktoria Plzen (B), Fiorentina (B), Crotone (H), Torino (B) og Astra (H) er matchene som spilles i september. Først ut er Sampdoria i morgen kl. 15.00.

 

Sampdoria har startet sesongen med full pott etter seire over Empoli og Atalanta og trioen på topp (Barreto, Muriel og Quagliarella) har alle satt inn et mål hver. Den nyansatte treneren Marco Giampaolo har dermed fått et meget god start i jobben etter at tidligere Roma-spiller og trener Montella måtte ta hatten sin å gå etter en skuffende fjorårssesong som endte 15. plass, kun to poeng over nedrykk.

Giampaolo drar til Roma med en skadefri tropp og det er ventet at han stiller akkurat samme mannskap som i de to første kampene.

Roma på sin side startet sesongen godt med en sterk prestasjon i Portugal før Udinese ble knust på eget gress. Så kom marerittkampen hjemme mot Porto før Cagliari fikk med seg poeng på Sardinia. Forhåpentligvis har spillerne fått tenkt seg godt om i landslagspausen og klare til å slå knallhardt tilbake i kampene som kommer.

Med landslagspauser kommer det alltid skader og denne gangen var Daniele De Rossi sin tur. Mange vil nok kanskje ikke se det som et stort tap etter det han gjorde mot Porto, men likevel føyer De Rossi seg inn på skadelisten sammen med Rüdiger og Mario Rui. Rüdiger er forresten i gang med balltrening igjen og er ventet å være klar etter den neste landslagspausen i oktober.

Keeperduellen ser Szczesny ut til å ha vunnet kampen om keeperplassen, i hvert fall i Serie A. Muligens tanken er å la Alisson stå i Europa League-kampene som kommer, men det er i hvert fall ventet at Szczesny står morgendagens oppgjør. I midtforsvaret skal Manolas og Vermaelen prøve å stoppe spissene til Sampdoria, mens Bruno Peres og Florenzi tar hver sin back-posisjon. Med De Rossi ute kommer Paredes inn og danner trioen på midten sammen med Nainggolan og Strootman, mens på topp er Salah selvskreven mens hvem to av Dzeko, El Shaarawy og Perotti er usikkert.

I fjorårets oppgjør på Olimipco vant Roma 2-1 etter scoringer av Perotti og Florenzi, mens Pjanic satte inn selvmål slik at stillingen ble 2-1.

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Vermaelen, Peres; Nainggolan, Paredes, Strootman; Perotti, Dzeko, Salah

SAMPDORIA (4-3-1-2): Viviano; Salah, Regini, Silvestre, Pavlovic; Alvarez, Torreira, Linetty; Barreto; Muriel, Quagliarella.

 

Kampstart er søndag kl. 15.00 og kampen går på Viasat Sport og Viaplay