Foran Viktoria Plzen – Roma

«Vi har flere enn 11 spillere som kan stille i startelleveren denne sesongen. Laget ble satt sammen med den hensikt at vi kan forandre noen spillere, derfor slipper vi å bruke de samme spillerne hele tiden». Dette er Luciano Spallettis ord foran kampen i tsjekkiske Pilsen torsdag kveld. Og det er kanskje det mange Roma-fans tenker om dagen også, da følelsen er at man går inn i Europa League med skuffelsen for tre uker tilbake friskt i minne.

Viktoria Plzen er et ubeskrevet blad for de fleste vest-europeere,  men i Tsjekkia er det ikke mange andre lag som kan måle seg. Laget som er basert i den vestlige delen av regionen Bohemia har vunnet den hjemlige serien 4 av de 6 siste sesongene, hvorav de havnet på pallen de to øvrige. I likhet med Roma røk de ut i playoff-kampene til Champions League da de måtte se seg slått av bulgarske Ludogorets Razgrad. Plzen har imidlertid deltatt både i Champions League og i Europa League nok ganger til at de ikke lenger kan sees på som nybegynnere i Europa.

For Roma får vi altså etter alt å dømme se en del forandringer på oppstillingen. Både De Rossi og Emerson Palmieri er selvfølgelig suspendert etter den ovennevnte fadesen mot Porto. Alisson vil trolig også få sjansen. Forøvrig skal Vermaelen være nær kampklar, men vil kun muligens bli vurdert som innbytter utover i kampen. De øvrige forandringene kan være vanskelig å spå, men det er iallfall grunn til å tro at både Paredes og Fazio vil få sjansen fra start. Sistnevnte stilte på pressekonferanse foran kampen på onsdag, hvor han uttrykte at Roma kommer til å gå for seier i turneringen fra første start. Vi tipper på følgende startoppstilling:

Roma, 4-4-2 (diamant): Alisson; Peres, Jesus, Fazio, Florenzi; Paredes; Strootman, Nainggolan; Perotti, Dzeko, El Sharaawy

Når det gjelder hjemmelaget er det vanskelig å finne mye pålitelig informasjon. Mot Ludogorets spilte trener Roman Pivarnik med en 4-4-2-variasjon som så slik ut:

Viktoria Plzen, 4-4-2: Kozacik; Limbersky, Hejda, Hubnik, Mateju; Petrezia, Hromada, Horava, Kopic; Duris, Bakos.

Kampen starter klokken 1900. Hverken MAX eller Eurosport, som har rettigheter på Europa League i Norge, viser kampen.