Tamt i Tsjekkia

Roma tok ledelsen etter tre minutter mot Viktoria Plzen da de åpnet Europa League torsdag kveld. Diego Perottiekspederte en straffe i mål, og gjorde dermed mål for fjerde gang denne sesongen. Deretter fulgte en meget svak halvtime der hjemmelaget utlignet, før Roma kom seg litt ut av sumpa med et stangskudd fra Radja Nainggolan.

Andre omgang var noe bedre, der Edin Dzeko fikk den største sjansen. Bosniern kom seg tilsynelatende forbi keeper, men Bolek fikk til slutt en hånd på ballen. Et tamt Roma reiser dermed hjem fra Tsjekkia med ett poeng i bagasjen.

Spillerbørs

Allison Becker – 5,5: Juan Jesus må ta mesteparten av skylden for baklengsmålet, men en enda hvassere keeper kunne nok fått en labb på ballen. Ustabil med ballen i beina, men etterstreber i alle fall å sette kjapt i gang. Gjør to gode redninger på strek, der han åpenbart har sin styrke. Ute på én skikkelig bærtur i feltet. Har materialet, men trenger mer tid.

Bruno Peres – 5,5: Det er åpenbart at Roma har kjøpt en offensiv back for bakover har han fint lite å bidra med. Er bra med framover, spesielt i andre omgang, men det ble fint lite farligheter ut av det.

Kostas Manolas – 6,5: Solid kamp av grekeren, som tar mye ansvar i forsvarsrekka. Er høy og lavt og blir noen ganger vel ADHD, men redder seg stort sett inn.

Federico Fazio – 6,0: Mer anonym enn sin stoppermakker, men en OK kamp av argentineren. Holder seg til det enkle og rydder bra unna i luftrommet.

Juan Jesus – 4,0: For to år siden var det Mapou Yanga-Mbiwa, i fjor Antonio Rüdiger. I år er det Juan Jesus som har tatt på seg rollen som «nygsignert forsvarsspiller som ser ut som han aldri har bedrevet idrett før.» Fullstendig ubrukelig på baklengsmålet der han i utgangspunktet har kontroll, før han bedriver ball watching fra en annen verden og mister kontroll på mannen sin. Virker ellers utrygg og uryddig. Ser foreløpig ut som €10 millioner man like gjerne kunne kastet ut av vinduet.

Leandro Paredes – 5,5: Kommer aldri skikkelig inn i kampen og er noe upresis, spesielt i første omgang. Tegn til bedring i andre omgang, men forblir litt skuffende anonym.

Radja Nainggolan – 5,5: Ikke i toppform om dagen, torsdagens kaptein. Har ikke den vanlige gløden og sliter med å sette preg på oppgjøret. Imidlertid uheldig som ikke sender Roma i ledelsen etter en halvtime.

Gerson – 5,0: Fullstendig anonym og byttet ut til pause.

Stephan El Shaarawy – 7,0: Romas beste på en traust kveld. Skaffer straffe etter tre minutter og var en av ytterst få man følte kunne få til noe når han hadde ballen. Spiller for spilletid i enda viktigere kamper og det syntes. Skal absolutt ha, som en av få, godkjent for innsatsen.

Diego Perotti – 6,5: Setter straffen iskaldt i mål og er dermed oppe i fire mål denne sesongen. Forsvinner deretter litt ut og inn av matchen, med tilløp til sjanseskaping i andre omgang.

Juan Iturbe – 5,0: Nå er det vel snart på tide at Roma gjør slutt på lidelsene til stakkars Iturbe? Har ingenting å bidra med utover og løpe seg inn i trøbbel.

Edin Dzeko – 6,5: Får de siste 45 og skaper litt liv og røre i straffefeltet til Plzen. Kommer seg igjen til sjanser, der den største ble avverget på mesterlig vis av Bolek. Kunne kanskje vært hakket mer på tærne da Totti spilte igjennom tre minutter på overtid. Virker imidlertid mer på hugget enn mange av sine lagkamerater.

Alessandro Florenzi og Francesco Totti: Romerne spiller ikke nok til å bli vurdert. Florenzi forholdsvis usynlig. Totti med et par fine stikkere, men også med noen balltap. Et hakk ned for hans del sammenlignet med oppgjøret mot Sampdoria.