Før Fiorentina-Roma

Søndag kveld avsluttes runde 4 i Serie A med Fiorentina-Roma og gjestene fra Roma har  hatt et meget godt tak på Viola de seneste årene.

salahfio

6 strake kamper har Roma spilt på Stadio Artemio Franchi uten å tape. Mange vil nok huske forrige gang Roma tapte i Firenze tilbake i 2011 da Roma avsluttet kampen med 8 mann etter utvisninger på Juan, Gago og Bojan Krkic og resultatet endte hele 3-0. Forrige sesong vant Roma 2-1 etter scoringer av Salah og Gervinho.

Begge lagene spilte Europa League på torsdag, og begge lagene fikk med seg ett poeng fra åpningsrunden. Roma spilte som kjent 1-1 borte Viktoria Plzen, mens Fiorentina klarte 0-0 borte mot greske PAOK.

Fiorentina åpnet sesongen med tap borte for Juventus før Chievo ble slått 1-0 på hjemmebane. Forrige helg ble kampen mot Genoa avlyst grunnet ekstreme mengder regnvær og laget står dermed med kun 3 poeng hittil.

Paolo Sousa har et skadefritt mannskap til disposisjon, og sparte i mange spillerne mot PAOK så vi vil nok ikke se så mange endringer fra portugiseren.

Roma på sin side står med 7 poeng så langt i Serie A etter den fantastiske avslutningen mot Sampdoria sist helg da Totti ble matchvinner på overtid. Totti greide ikke å redde laget på torsdag da Roma måtte ta til takke med 1-1 mot Plzen etter en lovende start.

Appropos Totti uttalte Spalletti på dagens pressekonferanse: «Hvis Totti ikke spiller i Roma neste sesong, kommer jeg til å slutte å trene Roma.» Så får vi se hvordan det hele blir når vi kommer til mai.

Spalletti må fortsatt greie seg uten langtidsskadde Rüdiger og Rui, mens Vermaelen fortsatt ikke er 100%. De Rossi og Emerson kommer tilbake fra suspensjon i forhold til torsdagens kamp.

Forventede lagoppstillinger:

Fiorentina (3-4-2-1): Tatarusanu; Tomovic, Astori, Rodriguez; Tello, Vecino, Badelj, Milic; Ilicic, Valero;  Kalinic

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Perotti, Dzeko, Salah