Tapte i Firenze

Det er noe seigt over Roma om dagen, og trenden fra oppgjøret mot Viktoria Plzen fortsatte mot Fiorentina søndag kveld. Roma var riktignok det beste laget i første omgang, men Edin Dzeko greide ikke ekspedere noen av de tre sjansene han fikk i mål.

Kampen jevnet seg ut i andre omgang, uten at noen av lagene imponerte nevneverdig. Roma kom veldig nære da Radja Nainggolan traff stanga for andre kamp på rad, men det var Fiorentina som skulle få målet. Badelj fikk klokkerent treff fra utenfor sekstenmeteren og ballen føyk ned i det venstre hjørnet. Scoringen skulle imidlertid aldri vært godkjent all den tid Kalinic sto plassert i offside da han slapp avslutningen gjennom beina sine. Dermed tapte Roma sin første kamp for sesongen, og igjen var det lite flyt i det som skjedde i og rundt motstanderens sekstenmeter.

Spillerbørs:

Szczesny – 7,0: Lite å gjøre i første omgang, men vartet opp med en kanonredning i starten av andre da hjemmelaget fikk en kjempesjanse ved Tomovic. Fortsatt litt å gå på med ballen i beina. Kan ikke lastes for baklengsmålet.

Florenzi – 6,0: Serverer to meget gode innlegg i første omgang som begge kunne resultert i mål, men Dzeko ville det annerledes. Bærer ellers preg av at han fortsatt ikke er høyreback, og trives ikke særlig godt defensivt.

Manolas – 7,5: Romas beste på den dag der mange ikke har meldt seg på. Utnytter farten sin til det fulle og rydder opp i stor stil. Redder De Rossi når han sleiver i egen seksten, og Manolas får feid ballen unna i foran nesa på Kalinic. Fornuftige valg med ball og rydder i tillegg bra opp utenfor egen sone.

Fazio – 6,5: Fazio er en ålreit stopper han, så lenge han stort sett får konsentrert seg om å være duellspiller. Rydder godt opp i den fasen av spillet, spesielt i luftrommet. I andre faser blir det verre, for eksempel når han skal slå pasninger som er lenger enn fem meter. Treig som få, så avhengig av en rask makker, slik han har i Manolas. Fremstår ganske lugn, noe som var en velkommen forandring fra Juan Jesus sin masete tilnærming.

Bruno Peres – 6,0: Peres på sin side bærer preg av å spille på feil side. Blir tvunget til å slå innlegg med venstre, noe han ikke makter. Bra med framover ved mange anledninger, men mye renner bort i sanden nettopp på grunn av dette. Om Sabatini ikke hadde utstyrt dekningen på venstreback med en fullstendig ubrukelig brasilianer ved navn Emerson Palmieri, kunne nok starten på Roma-karrieren til Bruno Peres sett noe lysere ut.

Daniele De Rossi – 5,5: Svak kamp av De Rossi. Anonym, tung og ofte upresis.

Radja Nainggolan – 5,5: Nainggolan er ikke i form om dagen. 50/50-duellene han som regel alltid har vunnet tapes og han virker tom for energi. Greier ikke drive fram Roma med stilen sin, slik han gjør på sine beste dager. Spiller stort sett rubbel og bit, og med et EM i sommer er belgieren kanskje litt tom?

Kevin Strootman – 7,0: Klart best av de tre på midtbanen. Spesielt i første omgang så vi en del av vaskemaskinkvalitetene til nederlenderen. Jobber og sliter og er en pådriver for tempo. Forsvinner litt i andre omgang, men en positiv forestilling alt i alt.

Diego Perotti – 6,0: Usedvanlig anonym forestilling til ham å være. Prøver på sedvanlig vis å dra av folk, men bevegelsen rundt argentineren var ofte for dårlig til at han fikk noe konstruktivt til. Varierende innleggskvalitet. Lider av en offensiv som ikke fungerer.

Edin Dzeko – 5,5: Det positive: Kommer seg til sjanser. Ellers var det trist. Brenner tre gode muligheter i første omgang og er anonym i andre. På den ene sjansen er han alene med Tatarusanu, og da skulle man tro at en spiss som tross alt har gjort noen mål i løpet av sin karriere vet at det må en mer raffinert avslutning til enn å sende ballen halvveis i retning Alpene.

Mohamed Salah – 5,0: Hans svakeste kamp i Roma? Virket preget over pipekonserten på Artemio Franchi og fikk til absolutt ingen ting.

El Shaarawy, Totti og Iturbe ble alle byttet inn, men spilte ikke lenge nok for vurdering. De to førstnevnte kom til én avslutning hver, der spesielt El Shaarawys var en stor sjanse, men vinkelen ble litt for skrå. Ingen vet hvorfor Iturbe kom innpå.