Overlegen seier hjemme mot Crotone

Roma slo hardt tilbake etter den skuffende kampen i Firenze søndag og ligger nå på 3. plass etter onsdagens seier mot Crotone.

tottidzeko

 

Roma gikk ut i fyr og flamme mot Crotone og viste ingen nåde. I løpet av kampen første to minutter hadde hjemmelaget allerede kommet på to farlige overganger som resulterte i corner.

Den første scoringen måtte en dog vente til det 26. minutt med da Floreni la 45 grader ut til El Shaarawy som scoret sitt første for sesongen. 8 minutter før pause doblet Salah ledelsen med et knallhardt skudd i nettaket.

Seieren var aldri truet og i 2. omgang scoret Edin Dzeko to mål og viste at han er å regne med i kampen om topscoretittelen i år og står nå med 4 mål så langt.

 

Spillervurderinger

Wojciech Szczesny 7,5: Tar det som kommer og holder nullen for en sjelden gang. Redder straffespark og har en meget god involvering på tampen. God kamp av polakken.

Alessandro Florenzi 6,5: Assist på det første målet, ellers villig med fremover. Kløner til et straffespark i mot. Byttet ut til fordel for Emerson etter 80. minutter

Kostas Manolas 7,0: Rolig kamp for midtstopperne. Grekeren blir prøvd ved et par anledninger i første omgang, mens 2. omgang ble det meget stille og ble til slutt hvilt etter 70 minutter da Juan Jesus kom inn.

Federico Fazio 7,0: Som nevnt var det ikke mye å hanskes med. Argentineren vinner de hodeduellene som skal vinnes. Roter det til ved noen små anledninger, men byr ikke Crotone på noen farligheter.

Bruno Peres 6,5: Løper og løper, men bli aldri helt det store. Viser glimtvis klasse med forbipasseringer, men i innleggsposisjon merker en for godt at han er høyrebeint og dermed ikke bør spille venstreback.

Kevin Strootman 7,0: Skriker, kjefter og er en leder på midten i fraværet av De Rossi. Er vaskemaskinen han skal være og tar de tøffe taklingene på midten. Alt stemte dog ikke 100%. Både og Strootman og Paredes ble anonyme utover ettersom mye av Romas spill foregikk på kantene.

Leandro Paredes 6,5: Bare undertegnende som glemte at Paredes var på banen utover i 2. omgang? Startet kampen friskt med blant annet en herlig gjennombruddspasning til Dzeko, men ble anonym utover i 2. omgangen.

Stephan El Shaarawy 7,5: Mål og assist, mer er det vanskelig å be om. Mange gode involveringer og viser at Spalletti skal få hodebry med å velge angrepstrio/firer fremover.

Francesco Totti 7,0: En helt fantastisk assist bare Totti kan på 3-0 målet. Får spille 90 minutter for en sjelden gangs skyld. Prøver på mange stikkere og lykkes nesten ved flere anledninger, men det ble med den ene pasningen til Dzeko som satt 100%. Prøver seg på en god del skudd også, men sikte var ikke stilt inn.

Mohamed Salah 7,5: Mål og assist på egypteren også. Leker seg til tider med Crotone-forsvaret og var milimetere unna å være kampens gigant med enda flere assist. Byttet ut like etter timen spilt til fordel for Iturbe.

Edin Dzeko 8,0: To mål, konstant løping og jobbing. En meget god kamp av bosnieren som ikke var langt unna å sette hat-trick. Bryteren er tydeligvis skrudd på for 30-åringen.

Innbyttere: Iturbe fikk en snau halvtime og gjør det han kan får å vise seg frem og skyter på alt det som går an å skyte på, som vanlig uten hell. Jesus og Emerson fikk lite å gjøre de minuttene de var på banen.