Roma-Crotone, for første gang

Det ligger en tung stemning over Roma om dagen. Etter nedturen mot Porto i Champions League ble det en mildt sagt lunken debut i Europa League borte mot Viktoria Plzen, og storspillet i hjemlig serie har glimret med sitt fravær. Roma har vunnet to, spilt én uavgjort og tapt én (riktignok borte mot Fiorentina, og det er all grunn til å tro at flere lag vil slite med å ta poeng på Artemio Franchi denne sesongen), som i og for seg ikke er katastrofalt etter fire runder. Verre er det at Luciano Spalletti sliter med å få mannskapet sitt til å spille god fotball i 90 minutter.

Onsdagens gjester er Crotone, på besøk fra en soveby med samme navn i Calabria med drøyt 60 000 innbyggere. Etter Sassuolos triumfer i Serie A har det blitt lettere å venne seg til at lag fra byer med befolkning på under kapasiteten på Stadio Olimpico biter fra seg på høyeste nivå i Italia, og sånn sett føyer Crotone seg inn i det som må sies å være i ferd med å bli en tradisjon.

Pytagoreerne (Crotone var tilholdsstedet til den berømte matematikeren og filosofen i mange år) har ennå til gode å vinne sin første kamp i Serie A  med 0-1-3 etter fire runder, og å berge plassen skal holde hardt for Davide Nicolas mannskap. Av «berømtheter» kan laget skilte med tidligere Juventus-spiller Raffaele Palladino, samt våre gamle venner Aleandro Rosi og Adrian Stoian (de hardbarka blant dere husker kanskje at Stoian fikk hele ett innhopp for Roma som innbytter mot Juventus våren 2009, en heller kjip affære som endte 1-4).

Roma stiller uten skadde Thomas Vermaelen, men ellers har Spalletti tilnærmet full tropp å velge fra. Et tydelig problem hittil i sesongen er at de kampene hvor forsvaret har levert har angrepet ikke gjort det, og særlig Mohammed Salah og Diego Perotti har vært bleke i et par uker nå. Spørsmålet er om Spalletti vil fortsette med trioen Perotti-Dzeko-Salah på topp, eller om en spillesugen Stephan El Shaarawy vil få muligheten til å vise at fjorårets vårsesong ikke bare var et blaff. Francesco Totti venter som alltid i kulissene, men vil trolig ikke spille fra start denne gangen heller.

Ellers er det ventet at Daniele De Rossi får tilbake kapteinsbindet fra Alessandro Florenzi, og det meste tyder på at det blir De Rossi, Strootman og Nainggolan som utgjør Romas midtbane. Den indonesiske belgieren er en annen spiller som ser ut som en skygge av seg selv om dagen, og det er ville ikke vært helt utenkelig at Spalletti bruker muligheten til å hvile han mot det som må sies å være ligaens svakeste motstander. Etter en jevnt over solid prestasjon mot Fiorentina ser det ut til at Szcezny starter i mål, og resten av forsvaret forblir nok også det samme.

Hjemmekamp mot det som til slutt blir tabelljumbo er en kamp hvor Roma har en lei tendens til å avgi poeng. Vi husker alle med gru Livorno (x 2 og Hellas Verona), og vi kan bare krysse fingrene for at ikke Crotone føyer seg inn i også denne tradisjonen når dommer Carmine Russo blåser sluttsignalet onsdag kveld.