Lunsj i Torino

Roma fikk en opptur onsdag da de greit ekspederte Crotone med 4-0 på Olimpico. I veien for nye tre poeng står en trio av nylig avskiltede Roma-spillere.

Mest oppmerksomhet denne sommeren fikk nok Torino for signeringen av den engelske landslagskeeperen Joe Hart på lån fra Manchester City. Men president Urban Cairo hadde hånda langt inne på Trigoria, og Granata hentet inn Iago Falque, Adem Ljajic og Leandro Castan i løpet av overgangsvinduet. I tillegg kan Torino skilte med Panagiotis Tachtsidis (utleid til Cagliari), Cesare Bovo og Mihajlovic som sjef på benken.

Noen har hintet frempå at Leandro Castan burde ha blitt værende i Roma etter forsvarets lite tillitsvekkende start på sesongen. Hindsight er imidlertid 10/10 og det er liten tvil om at Castan må prioritere spilletid denne sesongen. Derfor gikk han på lån til Sampdoria, men etter en forsesong der det ble tidlig klart at han og trener Giampaolo ikke var på bølgelengde, forandret Roma kurs og sendte brasilianeren nordover til Torino. Han stod over premieren, men spilte deretter tre strake kamper, før han hvilte i midtuka da det ble 0-0 borte mot Pescara.

Falque har stort sett spilt fast, men stod også over oppgjøret mot Pescara. Ljajic har vært plaget med småskader, og trenger enda litt tid på å sette sitt preg på angrepet i sin nye klubb.

Det har blitt fattige én seier så langt denne sesongen for Torino. Den ble til gjengjeld stor, da de banket Bologna hele 5-1 hjemme den 28. august. Høyt verdsatte Andrea Belotti satte inn tre mål denne sensommerkvelden. Siden ble det tap for Atalanta, før det ble 0-0 mot både Empoli og Pescara. I sistnevnte oppgjør fikk både Vives og Aquah se det røde fra dommer, og de er begge suspendert fra å lunsje med Roma.

Roma fikk det til å flyte bedre offensivt mot Crotone, og Stephan El Shaarawy meldte seg på i kampen om en startplass etter en litt tam sesonginnledning. Totti spilte fulle 90 og serverte en utsøkt målgivende til en hungrig Edin Dzeko, men Totti blir neppe å se fra start her. Dzeko derimot kan fort ha sikret seg en ny startplass etter prestasjonen mot jumbolaget.

Bakover var det, tross smultring, fortsatt en del rusk. Riktignok så stopperparet Manolas-Fazio bra ut, men på sidene kom Crotone skummelt ofte til. Dette som et resultat av at Alessandro Florenzi ikke er spesielt vanskelig å drible bort, mens Bruno Peres på motsatt side stort sett befinner seg i angrep. Roma har imidlertid lite rom til å gjøre så mye med disse posisjonene, all den tid Mario Rui stadig er ute. Juan Jesus er bak Peres i venstrebackkøen, tross sistnevntes åpenbare tilhørighet til høyreflanken, etter sin meget tunge start i Roma-trøya. Med Peres på venstre finnes det ikke noen reelle alternativer til Florenzi på høyre, så her får man bare holde ut litt lenger. Det positive er at de begge som regel er bra med offensivt, noe som resulterte i en målgivende fra Florenzi sist.

Radja Nainggolan fikk etterlengtet hvile mot Crotone etter å ha sett blytung ut i serieinnledningen. Forhåpentligvis kommer han til Torino med fulladde batterier, klar til å plukke opp hansken han på en god dag bærer best av alle. Kevin Strootman har maskineriet fullt av olje, og kommer bare til å fortsette. Paredes spilte sist, men trolig kommer Daniele De Rossi inn igjen her. Da får han i så fall tilbake kapteinsbindet etter å ha blitt ilagt suspensjon av Spalletti etter Porto-utvisningen.

På topp har Diego Perotti friske bein, mens Salah har blitt plukket av tidlig i de to siste kampene og bør således ha få problemer med tretthet. Dzeko har allerede notert seg for fire mål i Serie A denne sesongen og fortjener tillit i denne. Foreløpig har alle målene til bosnieren kommet hjemme på Olimpico, men vi håper på en sulten tanksenter til lunsj i Torino. El Shaarawy og Totti blir da jokere fra benken. Spalletti ønsker nok i det lengste at det ikke blir nødvendig å sette innpå Totti, slik at Il Capitano kan ta en forsinket bursdagsfeiring fra start på torsdag når Astra Giurgiu kommer på besøk i anledning Europa League.

For Roma mangler selvsagt Rui og Rüdiger. Sistnevnte skal straks i gang med å trene med Primavera-laget, og forhåpentligvis rekker vi å se tyskeren på banen før vi tar juleferie. Vermaelen er fortsatt usikker.

Vi gjør oppmerksom på kamptidspunkt 12.30 søndag. Oppgjøret kan bivånes på Viasat Sport og Viaplay.

Trolige lagoppstillinger:

TORINO (4-3-3): Hart; De Silvestri, Bovo, Castan, Moretti; Benassi, Valdifiori, Obi; Falque, Belotti, Boyé

ROMA (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; De Rossi, Nainggolan, Strootman; Salah, Dzeko, Perotti

DAJE ROMA!