Torino – Roma 3-1

Akk og akk. Det var ikke mye som ville seg for Roma på Stadio Olimpico Grande Torino i dag, og ulvene reiser hjem med bagasjen tom for poeng for andre søndag på rad. Gjestene åpnet imidlertid egentlig på en brukar måte, med kontroll på ballen og noen småsjanser innledningsvis. Denne tilværelsen varte imidlertid ikke lenge, da Belotti fant nettmaskene etter en sekvens preget av meget slapt forsvarsspill av Roma (tenker spesielt på dere, Fazio og Florenzi).

Resten av omgangen var preget av noen håpløse avslutninger av Edin Dzeko og av Romas manglende evne til å ta tilbake kontrollen på kampen. Midtbanen slet voldsomt med å følge med på notene, og heller ikke forsvaret så aldri helt trygt ut. Både Joe Hart og Szczesny måtte finne frem noen fine brukbare redninger, men det ble med det ene målet til pause.

Etter pause var Roma noe bedre med Totti-vind i ryggen, men ikke med stor margin. Det blir tannløst, og både hvert eneste ledd av Romalaget så ut til å ikke helt vite hva de skulle gjør med ballen i bena. En straffe til hvert blir utdelt og konvertert (ved henholdsvis Iago Falque og Francesco Totti), men Roma ser aldri giftige ut da de prøver å jage utligning. I stedet blir det Iago Falque som får sette det som ble spikeren i kista med et skudd som får en skreddersydd styring via Federico Fazio. Sluttjaget blir det ei heller noe av.

Spillervurderinger, Roma:

Szczesny – 6,5: Polakken skal ikke klandres så altfor mye for hvordan det går i dag, selv om han burde unngått å gi en litt uheldig retur i forkant av 1-0-målet. Er sjanseløs på de andre målene, men er brukbart med da han blir testet i andre sammenhenger. 

Peres – 5,5: Det er ikke mye positivt Bruno Peres tar med seg etter sin første kamp mot gamleklubben. Defensivt er han enten ikke tilstede, for sent ute, eller for aggressiv, og bidrar definitivt til at forsvaret til Roma var såpass lett å komme seg gjennom i dag. Offensivt viser han ikke så veldig mye mer enn at han er og blir ekstremt høyrebent. De gangene han får ballen over på godfoten er ikke leveringene så mye å skryte av heller. Viser litt tendenser da han går på noen fine driv, men generelt ikke en oppmuntrende forestilling.

Manolas – 6,5: Er stort sett ganske solid, men blir ofte satt i vanskelige situasjoner der forsvaret faller helt sammen. Har også et par direkte svake involveringer, og virker frustrert mot slutten av kampen. Virker kanskje litt sliten?

Fazio – 5,5: En litt merkelig kamp av argentineren. Han åpner med noen frekke finter og flotte, presise pasninger, men sliter generelt mot Belotti – ser ut til å sovne fullstendig i visse sammenhenger, spesielt med tanke på det første baklengsmålet. Viste frem litt andre ferdigheter med noen flotte langpasninger i Bonucci-stil, men imponerer ellers ikke.

Florenzi – 6,5: Som vanlig et arbeidsjern både i angrep og forsvar, men du verden for en svak innleggsfot vi fikk se fra Florenzi i dag. Kan ta på seg en liten del av skylden for det første baklengsmålet, men gjør opp for seg ved å hindre at Daniele Baselli fikk stå alene med Szczesny tidlig i andre omgang. Ellers en middelmådig forestilling.

De Rossi – 5,0: Svakt av mannen som starter som kaptein. Er ikke med i svingene på midtbanen, og drar på seg et tidlig gult kort av akkurat den grunn. Virker treg og i halvsøvne, og får ikke til veldig mye. Spiller også usedvanlig mange langpasninger ut mot kant, og er med på å gjøre Romas angrepsspill ekstremt forutsigbart. Romas kanskje svakeste i første omgang, og blir fortjent byttet ut til pause.

Strootman 6,0: I likhet med resten av midtbanen til Roma sliter nederlenderen med å få kontroll på noe som helst. Det er ikke noe å si på innsatsen, og enkelte involveringer står i god gammel vintage-stil fra Strootman, men kommer ut av posisjon litt for ofte. Noe nølende og ukreativ i pasningsspillet.

Nainggolan – 5,5: Gjør det innledningsvis godt i en slags Perrotta-rolle, og er faktisk nær ved et tidlig mål. Men så faller det hele etter at Torino går opp i ledelsen. Blir mer eller mindre usynlig utover i omgangen, og bidrar ikke veldig mye hverken fremover eller bakover. Blir mye løpende imellom, noe som forbedres litt etter at han blir flyttet ned i banen i andre omgang. Leverer en dårlig forestilling frem til han blir byttet ut for El Sharaawy etter 70 spilte.

Salah – 6,0: Får mye ball i dag, egypteren, og gjør til tider livet surt for Torino. Men det blir det samme hver gang: utnytter fart for å nå langballene som blir spilt opp minst et dusin ganger, avgjørelsesevnen svikter fullstendig gang på gang. Prøver og prøver, men er håpløst svak idet han slår den viktige, siste pasningen Ser vi glimt av den utrolig frustrerende utgaven av Salah (eller Gervinho) man til tider så under Garcia?

Dzeko, 6,5: Bosnieren jobber hardt og godt uten ball i dag, men får sjelden den avgjørende pasningen fra medspillerne. De gangene han kommer seg til et skudd går det håpløst galt og utenfor. På et tidspunkt kunne han enkelt ha bredsidet ballen inn fra kloss hold, men det gikk som det så ofte går da Dzeko er i en slik situasjon. For å referere til kommentatoren, ‘such a bad miss, it looked like a save’. Viser takter, men har langt å gå.

Perotti – 6,0: Som Salah ser Perotti mye av ballen i dag, men som Salah ser han ikke ut til å ha noen som helst slags formening om hva han skal gjøre med den, uten å løpe seg fast i trange områder eller å levere det ene elendige innlegget etter det andre. Torino hadde stort sett grei kontroll på argentineren frem til han ble byttet ut for Paredes med ti minutter igjen å spille.

Totti – 7,0: Viser sin innflytelse umiddelbart etter at han kommer inn, og forsøker å tre gjennom farlige baller. Samtidig har han  fullstendig roen med ballen i bena. Imidlertid blir det med nesten i dag, som med resten av angrepsrekka. Iskald på straffen til tross for litt klovneri av Joe Hart i forkant.

El Sharaawy, N/A: Kommer inn med drøye 20 minutter igjen, og er ikke veldig sentral i det Roma foretar seg. De få gangene han hadde ballen endte med at han brukte for lang tid eller gikk for langt før pasningen kom. Får ikke karakter, men den ville vært svak.

Paredes – N/A: Får spille 10-12 minutter og bidrar ikke nok verken negativt eller positivt nok til å få en karakter. Får snuse litt på ballen, men får ikke komme helt inn i kampen.