Roma vil snu skuta i Europa

Etter en miserable kamp mot Torino i helga og et enda mer miserabelt etterspill, passet det ekstremt godt at Francesco Totti fylte 40 år tirsdag slik at noen og enhver fikk en påminnelse om hva som faktisk er viktig her i livet.

Onsdag klokken 21.05 tar Roma i mot FC Astra Giurgiu på Olimpico, til sesongens andre Europa League-kamp. Den første, i Tsjekkia mot Plzen, var en skuffende affære som endte med poengdeling og 1-1. Det er allikevel liten tvil om at dette er en kamp Roma skal vinne 100 av 100 ganger.

Rumenerne kom seg til turneringen på bekostning av trøstesløse West Ham, men måtte seg seg slått i første gruppespillskamp mot Austria Wien med 2-3. Astra startet også svakt i hjemlig serie med to tap (blant annet mot laget med det underholdende navnet Gaz Metan), men laget har vunnet sine to siste serieoppgjør. Men med all respekt for gjestene fra Romania, det er Roma vi trenger å fokusere på før torsdag kveld.

Det ligger en storkamp mot Inter på lur søndag, så det er ventet at Spalletti vil spare noen spillere. Skjønt, hva vil det si å spare spillere for Spalletti i sådan stund? Etter fadesen i Torino mente Spalletti at spillerne ikke ga nok, og det er dermed plausibelt at flere ville måttet smake benk i neste kamp, uavhengig av motstanderens gode navn og rykte.

«Spillerne er skuffet over det de presterte i Torino,» sa Spalletti på onsdagens pressekonferanse. «Vi kommer til å gjøre noen endringer fordi det er kort tid til neste kamp. Det betyr ikke at spillerne som kommer inn er noe dårligere enn de andre. Allison er en god keeper og han kommer til å spille. Leandro Paredes, som har spilt mindre i det siste, vil også spille. De 11 ulvene bak de andre 11 ulvene er fortsatt ulver.»

Spalletti må klare seg uten langtidsskadde Rui og Rüdiger, samt Vermaelen. Kampen Roma må vinne, og helst overbevisende, må du se på en stream fra internettets dype kroker, da ingen norske rettighetshavere viser oppgjøret.

Å tippe Romas ellever blir som å kaste kron og mynt, men kanskje noe ala dette?

ROMA (4-3-3): Allison; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Emerson; Paredes, Gerson, Nainggolan; Iturbe, Totti, El Shaarawy.