Råsterk seier i Napoli!

Roma vant 3-1 mot Napoli lørdag ettermiddag etter to mål av Edin Dzeko og ett av Mohamed Salah.

Napoli hadde ballen mye i første omgang, en situasjon Roma så fornøyde ut med der de slo ballen rett i bakrom mot Dzeko eller Salah ved første anledning. Koulibaly var imidlertid vanskelig å bryne seg på og fikk ryddet opp i det meste. Men to minutter før pause prøvde Napoli-stopperen å skjerme ballen utover dødlinja. Det mislyktes han totalt med, og Salah snappet ballen. Pasningen fra egypteren traff Edin Dzeko, og brennhet som han er satte han ballen i mål bak José Reina. Dermed ledet Roma 1-0 til pause.

I andre omgang gikk Roma hardere ut enn de gjorde i første og det skulle betale seg. Et frispark fra Alessandro Florenzi dalte ned i feltet i området til Dzeko. Til tross for at han ble dratt både i trøya og skuldra av Hysaj, stanget han ballen i nettmaskene. 2-0!

Men bare fire minutter senere kom reduseringen da Koulibaly stanget et hjørnespark i nettet. Deretter fulgte en periode med Napoli-press, som Roma etter hvert red av. Etter 86 minutter satte Salah spikern i kista. En gjennombruddstakling(!) fra De Rossi sendte egypteren alene med Reina, og uvant iskaldt ekspederte krølltoppen ballen i mål. Roma vinner 3-1 og tar sin første borteseier for sesongen etter en meget godt taktisk gjennomført kamp.

Spillervurderinger

Wojciech Szczesny – 7.5: Burde nok holdt seg på streken da baklengsmålet kom, men usikker på om han hadde fått gjort så mye med avslutningen til Koulibaly uansett. Varter opp med et par meget kvalifiserte redninger, spesielt på et sent forsøk fra Mertens. Begynner så smått å ose litt trygghet av polakken.

Alessandro Florenzi – 6.5: OK kamp av Florenzi, som noterer seg for én målgivende pasning etter et meget godt slått frispark. Hadde litt problemer med Insigne i første omgang, men får langt bedre kontroll på spirrevippen fra Napoli utover i oppgjøret.

Kostas Manolas – 8.0: Nok en gang en av Romas beste spillere. Står i veien for tre skudd på rappen i første omgang og går i krigen med hodet først. Begynner å få tung shorts, der Icardi nå har fått selskap av Gabbiadini i grekerens baklomme.

Federico Fazio – 7.5: Nok en solid kamp av Fazio. Virker trygg og rolig, en slags motsats til Manolas sin villmann-stil. Best i duellspillet, og begynner også å få timingen i taklingsspillet til å sitte bedre.

Juan Jesus – 6.0: Registrerer at brasilianeren igjen får slakt i sosiale medier, men så svak var han ikke i dag. Startet riktignok shaky, og slet litt med å finne posisjonen sin innledningsvis, der Roma vekslet mellom tre og fire bak. Har også mye å gå på i klareringsspillet, der ballene nesten hundre prosent av gangene havner hos en motspiller. Meget, meget viktig blokk på en avslutning fra José Callejon i andre omgang. Trolig baklengs dersom ikke Jesus hadde holdt følge med spanjolen. Ut med skade.

Leandro Paredes – 6.5: Blir forholdsvis usynlig, noe som er naturlig med Romas kampplan i første omgang. Er imidlertid i sitt element når han får krige litt, trives med det. Trygg i pasningsspillet og minsket savnet av Strootman.

Daniele De Rossi – 7.0: Fortsetter trenden fra Inter-kampen, meget sterk uten ball, noe rusk med kula. Men da han etter 86 minutter fikk kombinert de to sfærene ble det vakkert. Sklitaklet ballen rett i bakrom til Salah, som punkterte kampen. Viktig brikke i en slik type kamp.

Diego Perotti – 6.5: Fikk langt flere defensive oppgaver enn han er vant med i dag, som en hybrid mellom vingback og ving. Tok de imidlertid på ytterste alvor og løp hekken av seg for å demme opp for Hysaj og Callejon. Og det var jo ikke stort de fikk til i dag, var det vel? De offensive bidragene lider jo selvsagt som en følge av dette, men var nære med et godt langskudd i første omgang.

Mohamed Salah – 7.5: I dag var det faktisk en hel som ikke var bra av Salah. Hadde voldsomme problemer med å komme seg forbi Koulibaly, var upresis i pasningsspillet og løp et par baller rett av banen. Men i to situasjoner var han ytterst god, og begge resulterte i mål. En scoring og en målgivende er mer enn et godkjent dagsverk.

Radja Nainggolan – 6.0: Fortsatt ikke funnet godformen, men jobber samvittighetsfullt så lenge han er på banen. Får til et par av sine karakteristiske gjennvinninger, men har ikke sin normale rytme inne. Skyter med løskrutt.

Edin Dzeko – 8.5: Romas beste, som mot Inter. Sliter litt med Koulibaly innledningsvis, og fikk heller ikke dreis på skuddene. Men da den store sjansen bø seg var han nådeløs. Gjør deretter 2-0 på meget sterkt vis, og var ellers meget god som target man i andre omgang. Får tak på kula og satt opp lagkamerater. Mindre imponerende på Napolis mål, der han blir trukket mot ball og havner i duell med Lorenzo Insigne, som når ham til kneskålene. Men, nok en kjempekamp av Dzeko som nå står med sju Serie A-mål inneværende sesong.

Emerson Palmieri – N/A: Kommer inn for Juan Jesus og var bedre enn fryktet.

Stephan El Shaarawy – N/A: Jobbet godt defensivt de minuttene han fikk, og hadde også to muligheter til å tegne seg på scoringslista.

Gerson – N/A: Kom inn på overtid da Roma allerede hadde innkassert tre meget imponerende poeng.