Reaksjoner etter Derby del Sole

Mange var lettede og fornøyde i hovedstaden etter gårsdagens meget sterke borteseier, inkludert mannen som mange mener var banens beste med to mål, Edin Dzeko: «Dette var en kjempestor seier som vi fortjente», uttalte bosnieren som nå er toppscorer i Serie A. Han antydet også at han nå kjenner at formen virkelig begynner å komme: «Jeg føler meg bra og folk tror på meg …. Jeg forventer kritikk fordi jeg ikke hadde en stor sesong i fjor. Jeg var fast bestemt for å forbedre meg denne sesongen og det er det jeg driver med».

Alessandro Florenzi, som også spilte en av sine bedre kamper på høyrebacken, var klar i talen etter kampen: «Vi har nå vist hva det ‘ekte’ Roma er. Vi må fortsette å spille slik som dette, og ikke bare når vi spiller mot Napoli. … Det er en tøff stadion å spille på, uten fans og med så mange hindringer. Allikevel klarte vi å spille en stor kamp hvor vi fikk tre meget viktige poeng. Det gikk helt etter planen, spesielt taktisk sett. Vi planla å spille på denne måten og vi gjorde det på en bra måte».

 
Spalletti, derimot, hadde noe å sette fingeren på: «Det var en bra kamp og en god seier men det er ting vi kan gjøre bedre», uttalte il mister. I tillegg kom han med et aldri så lite oppmuntrende stikk til Edin Dzeko: «Han scoret to ganger men når det gjelder å være mer klinisk og vemmelig må han bli flinkere. Alle har rett til sin mening, men i første omgang hadde han fire eller fem sjanser hvor han kunne ha straffet dem. Han er en eksepsjonell spiller men han spiller fremdeles ikke på sitt høyeste nivå. Uansett så takker vi ham for de to målene».