Kun seier er godt nok

Søndag kveld tar Roma imot Palermo på Stadio Olimpico.

Roma gikk på et pinlig poengtap i midtuka da de ga fra seg en tomålsledelse mot Austria Wien. Når Palermo gjester den evige stad er det imidlertid uaktuelt å gi fra seg poeng.

Gjestene fra Sicilia er, nær sagt som alltid, i krise. De innehar i øyeblikket den lite attraktive 18. plassen og har allerede byttet trener én gang denne sesongen. Norske Haitam Aleesami har vært et friskt pust for de rosa, men langt fra nok til å dra Palermo opp fra sin eksistesielle dump.

Roma har, tross komaanfallet mot Austria Wien, vist fin form i Serie A i det siste der de har innkassert seks poeng etter møter med Inter og Napoli. Juventus-toget fosser som alltid av gårde, og for ikke å miste tyvene fra Torino av syne allerede før jul, er det slike oppgjør som absolutt må vinnes.

Rüdiger er fortsatt ikke klar for a-lagsspill, men spilte lørdag 83 minutter for Primavera-laget og gjorde også et mål. Det ventes at tyskeren er tilbake i troppen til neste Serie A-match. Det er imidlertid smårusk å spore andre steder; Bruno Peres er fortsatt ute, det samme er Diego Perroti, to spillere som har til vane å starte. Kevin Strootman, som var ute mot Napoli, er tilbake i troppen etter å ha blitt, i følge Spalletti, «massakrert» på landslagssamling med Nederland. Det er imidlertid meget mulig at Spalletti velger å holde Strootman på benken fra start, i den tro at hans erstattere er gode nok til å hamle opp med øylaget.

Hos Palermo sås det tvil om hvorvidt Gonzalez (eks-Vålerenga), Bentivegna, Giuliano, Rajkovic og Trajkovski blir klare. Tross sin svake start har faktisk Palermo til gode å tape på bortebane. Hjemme på Sicilia har de dog til gode å hente et eneste poeng.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Jesus; De Rossi, Paredes; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko

PALERMO (3-4-2-1): Posavec; Cionek, Goldaniga, Andelkovic; Rispoli, Gazzi, Henrique, Aleesami; Diamanti; Quaison, Nestorovski

Oppgjøret sparkes i gang og kan bivånes på Viasat Fotball og Viaplay.

DAJE ROMA!