Roma snudde til seier

Roma hadde aldri før tapt eller sluppet inn mål på Mapei Stadium, men selv om den ene statistikken røk slo Roma og Edin Dzeko knallhardt tilbake. 

 

Sassuolo skapte hodebry for Roma i førsteomgang da Cannavaro etter kun 12. minutter headet inn ledelsen for gjestene. Roma lå dermed under til pause etter å ha hatt to skudd i tverrliggeren.

Spalletti og co løftet seg i 2. omgang og Edin Dzeko som hadde brent noen muligheter i første omgang slo knallhardt tilbake da han først omgjorde en herlig assist fra Salah til scoring før han så skaffet straffe som han scoret på selv kvarteret etterpå.

Like etter straffescoringen punkterte Nainggolan kampen og stillingen endte 3-1 til Roma som følger Juventus som også vant sin kamp i dag.

 

Spillervurderinger:

 

Wojciech Szczesny 6,5: Sjanseløs på scoringen, ellers fikk polakken lite å bryne seg på. Sassuolo kom til en del farligheter, spesielt i første omgang, men skuddsiktet var ikke stilt inn for angriperne.

Emerson Palmieri 6,0: Blir lekt med av Politano i forkant av scoringen og kunne gjort innlegget vanskligere for vingen. Løfter seg utover i andre omgang og har noen fine raid. Gjør det bedre på venstreback enn Juan Jesus gjorde det sist.

Federico Fazio 6,0: Ting fungerte ikke helt sammen med Manolas i dag og kommunikasjonen mellom de to kunne vært bedre. Var ikke meget god med ball i beina.

Kostas Manolas 6,0: Markeringsjobben under 1-0 målet er under en hver kritikk. 3 Sassuolo-spillere fikk stå helt fri, mens Manolas var «nærmest» målcorer og det hele ser bare dumt ut. Ingen god kamp av grekeren.

Alessandro Florenzi 6,5: Synes han er lite synlig gjennom hele kampen.  Legger mest merke til han når han skaffer nye cornere på korte cornere. Ble skadet 10 minutter før slutt og det så meget alvorlig ut.

Kevin Strootman 6,0: Tilbake fra skade og var meget upresis og rusten i starten av kampen. Våkner litt til, men blir ikke helt det store fra nederlenderen. Kan mye bedre.

Daniele De Rossi 6,5: En helt grei kamp av De Rossi, verken mer eller mindre.

Radja Nainggolan 7,0: Prøvde seg igjennom hele kampen med å lage lekre assist, men få av pasningene på den siste tredjedelen satt. Smalt et skudd i tverrliggeren i førsteomgang før han punkterte kampen på tampen.

Mohamed Salah 7,0: Satt Dzeko nydelig opp i forkant av utlikningen, en herlig assist. Ellers prøvde egypteren og utfordre en del, men virket som han var litt tyngre i beina enn han pleier. Har spilt mye i det siste. Bommet alene med keeper på stillingen 1-1.

Stephan El Shaarawy 6,5: Touchen var absolutt ikke på plass for ElSha i dag, holdt på å score i forkant av 3-1 målet, men heldigvis var Nainggolan der på returen.

Edin Dzeko 8,0: 2 nye mål på bosnieren som nå er oppe i 10 mål på 10 kamper i Serie A. Plasser det første målet enkelt før han skaffer straffe og setter den selv. Hadde i tillegg et tverrliggerskudd og kunne blitt den første siden Mattia Destro borte mot Cagliari i 2014 til å score hat-trick for Roma.

 

Innbyttere: Rüdiger var endelig tilbake, noe som var meget gledelig å se. Totti kom inn for en skadet Florenzi uten å bemerke seg, mens Paredes fikk litt lengre tid på banen uten å få til så mye.