Flott seier, stygg skade

Den meget imponerende borteseieren mot Sassuolo ble overskygget av skaden til Alessandro Florenzi.

Romeren landet feil og skrek ut i smerter, og fortalte Spalletti på vei ut på båre at han hadde røket korstbåndet. Tester gjort natt til torsdag bekreftet Florenzis mistanke om at Roma har blitt rammet av nok en korsbåndsskade, og en operasjon ble berammet samme dag. Han føyer seg dermed inn i rekken med Strootman, Rüdiger, Capradossi, Nura og Ponce, og dette er bare i aller nyeste tid.

Etter at det verste hadde lagt seg postet Florenzi dette på sosiale medier:

«Tusen takk til alle for deres støtte. Ved hjelp av min kone, min datter, min familie og venner, vil disse dagene forsvinne like fort som et løp ned høyre ving.»

God bedring-meldingene har strømmet inn fra fjern og nær, mens Daniele De Rossi skal ha vært sammen med familien til Florenzi til klokken 4 i morges i påvente av resultatene av legeundersøkelsen.

Sportslig betyr skaden at Roma om mulig er enda mer tynt besatt på høyreback. Bruno Peres er snart tilbake, men blir stående som eneste mann i denne posisjonen. Rüdiger kan også gjøre en jobb der, men er nettopp tilbake fra samme skade, og er primært midtstopper. Dermed vurderer klubben å hente tilbake Maicon, noe de har gjort en stund. Brasilianeren har trent med Roma den siste tiden, og skal nå være enda mer aktuell for en offisiell retur.

Det har ikke kommet noe estimat på rekonvalensperioden til Florenzi, men av tidligere erfaring kan vi slå fast at hvis alt (bank i bordet) går etter planen, vil Romas nummer 24 være tilbake på banen om 4-6 måneder.

Vi ønsker Alessandro Florenzi god bedring og torna presto. Daje Ale!