Foran Atalanta-Roma

 

 

Nå som landslagspausen er over venter et hinsides kampprogram frem mot jul. 8 matcher skal spiller på de neste 33 dagene og motstanden er heller ikke enkel. Blant annet Juventus, Lazio og Milan venter før ribba skal inntas i tillegg skal to Europa League-matcher spilles, men morgendagens batalje mot Atalanta kan bli en av de vanskeligste.

For etter 3 tap på de 4 første kampene denne sesongen snudde trener Gasperini skuta og har nå tatt 19 poeng av 21 mulige de siste 7 kampene. Den poengfangsten er best i Serie A, og ser man ut i Europa er det kun Red Bull Leipzig som har tatt like mange poeng de siste 7 seriekampene.  Eneste poengtapet i løpet av denne perioden kom i det målløse borteoppgjøret mot Fiorentina. Med fire strake seire er Atalanta fulle av selvtillit og har inntatt 6. plassen i Serie A, og fansen i Bergamo har begynt å drømme om Europa-spill neste sesong.

En av Serie As store overraskelser er uten tvil Atalanta defensive midtbanespiller Franck Kessie. Senegaleseren som kun er 19 år har allerede gjort seg bemerket med 4 mål og 2 assist. 19-åringen er topscorer for Atalanta og er den mestscorende U19-spilleren i Europas top 5 ligaer og det som defensiv midtbanespiller.

Kessie er med i morgendagens tropp sammen med blant annet de tidligere Roma-spillerene Rafael Toloi og Ervin Zukanovic. Verdt å merke seg er at Roma har tapt 5 poeng hittil denne sesongen på grunn av tidligere Roma-spillere (Borriello, Falque og Skorupski) så en skal ikke se bort i fra at midtstopperne som har blitt sendt ut portene på Trigoria vil stikke kjepper i hjulene for sine gamle lagkamerater.

Oppgjørene i Bergamo har de siste årene bydd på noen reale bataljer. Forrige sesong ble Totti redningsmann da han satte inn 3-3 på tampen, og få har vel glemt snøkampen i 2013 som Roma vant 3-2 og ei heller har man fortrengt kampen året før da Osvaldo og Cassetti ble utvist da German Denis scoret hattrick og Atalanta vant 4-1.

Det er lenge siden Roma har hatt så få spillere på landslagsoppdrag som nå, kun 7 spillere representerte sine respektive landslag forrige uke. Dzeko (Bosnia), Salah (Egypt), Szczesny (Polen), Allison (Brasil), Iturbe (Paraguay) og Gerson (Brasil U21)  er de eneste som har vært borte fra treningsfeltet den siste uken. Til sammenligning var 13 spillere borte forrige landslagspause.

Mange fikk kanskje med seg at Edin Dzeko fikk tidlig fri fra sin landskamp i tillegg da han ble utvist for å dra ned shortsen på en gresk motspiller. Med så mange friske bein og ingen nye skader lover det meget godt for den kommende perioden med et meget tett kampprogram. De som dog ikke har friske bein og er uaktuelle til kampen er Totti, Florenzi, Mario Rui og Vermaelen, men det gledelige er at Paredes og Manolas er klare for dyst igjen.

Det er ikke ventet de helt store overraskelsene når det kommer til laguttak i morgen. Peres og Rüdiger kler nok hver sin backposisjon, mens Manolas og Fazio danner midtstopperparet foran Szczesny. Midtbanen er ventet å bestå av De Rossi, Nainggolan og Strootman. Helt fremst finner vi etter alle solemerker den mest målfarlige trioen i Europa for øyeblikket med Perotti-Dzeko-Salah.

Kampstart kl. 15.00 i morgen og kampen kan du se på Viasat Sport og Viaplay.