Fortjent tap i Bergamo

Nok en gang ga Roma fra seg en ledelse gjennom kollektiv harakiri.

Men til pause så det bra ut: Roma hadde god kontroll på vertene i første omgang, og Diego Perotti hadde gitt romerne ledelsen på et straffespark få minutter før hvilen. Dermed kunne Roma ta en pust i bakken med en liten ledelse. Problemet er bare at den skulle vært mye større. Mohamed Salah hadde en av de kampene der han ikke greide å rulle kula over krittet til tross for et lass av muligheter. Egyptern burde ha punktert kampen i første omgang.

Den andre omgagen begynte ikke så verst, og Atalanta fikk sin første avslutning på mål da klokka nesten hadde bikket 57 minutter. Men derfra og inn falt Roma sammen som et korthus i orkan; Atalanta rullet over gjestene fra hovedstaden og fikk litt heldig uttelling etter drøye timen ved Caldara. Resten av omgangen var et evigvarende trykk mot et Roma-lag som ikke greide å flytte laget ut av egen boks. Vertene traff stenger og ropte på straffespark. Sistnevnte fikk de da også da klokka nærmet seg 90. En klønete og taktisk uklok Leandro Paredes felte Gomez i feltet og Kessie satte spikern i Roma-kista. En spektakulær kollektiv kollaps sørger for at Roma reiser fra Bergamo uten poeng i bagasjen, men med en god del skam.

Spillervurderinger:

W. Szczesny – 6.0: Lite å gjøre fram til det plutselig røynet på. Noen gode redninger, men kunne kanskje kommet på ballen som til slutt havnet i mål etter Manolas sin klarering.

Bruno Peres – 5.0: Lite med offensivt og ofte svimmel defensivt. Ser ut til å mangle litt av den selvtilliten man så i Torino.

Kostas Manolas – 6.0: Manglet timing i duellspillet og presisjon i pasningsspillet i første omgang. Spiller seg litt opp i andre, men får ikke mye hjelp av de rundt og foran seg, med unntak av sin stoppermakker.

Federico Fazio – 7.0: Rydder unna det som er i luftrommet og har også to meget veltimede taklinger inne i egen sekstenmeter som meget vel kan ha forhindret scoring. Sviktet av sine lagkamerater.

Antonio Rüdiger – 5.5: Fortsetter sitt comeback etter skade, og kanskje urimelig å forvente så mye. Er bra med helt til Atalanta tar over, og er derfra og inn en av de som ikke holder mål. Feilplassert og vilter.

Daniele De Rossi – 5.0: Var lenge god i det defensive, og plukket opp mye baller. Svake avleveringer kampen igjennom, og helt borte siste halvtimen. Ikke den samlende lederen Roma trengte da laget begynte å rakne.

Kevin Strootman – 5.0: Det går litt for fort for nederlenderen, som enkelt blir løpt over. Når kampen utvikler seg som den gjør, med et voldsomt kjør, var det nok mange som forventet at han skulle bli tatt av, men isteden var det Perotti som måtte gå. Mangler sting med ball.

Radja Nainggolan – 5.5: Sitter ikke enda for Radja. Løper og sliter, men greier ikke sette noe særlig preg på kampen. Mangler overskudd.

Mohamed Salah – 5.0: Burde scoret tre i første omgang, men svake avslutninger kostet Roma dyrt. Men burde kanskje ikke blitt tatt av med tanke på sjansene han kom til og det rommet som ville oppstå som følge av at Atalanta måtte fremover.

Diego Perotti – 6.5: Ristet forståelig nok på hodet da han ble tatt av banen til fordel for Paredes etter 73 minutter. Ekspederte et straffespark iskaldt i mål, og dro seg ved flere anledninger fint frem på kanten. Mer samvittighetsfull enn Salah i det defensive.

Edin Dzeko – 6.0: Lite å jobbe med inne i boksen for Edin søndag. Får tak i de fleste ballene han går i duell om, men den påfølgende pasningen satt ikke alltid. Viktig i foranledningen til det som ble straffespark. Veldig lite å jobbe med i annen omgang.

Stephan El Shaarawy – 4.5 (32′): Et elendig innhopp der vingen bidro med fint lite annet enn å gå i offside. Meldte seg helt ut.

Leandro Paredes – N/A: Kom inn, bommet umiddelbart på to pasninger og avsluttet med å laget et helt unødvendig straffespark. Tungt.

Juan Iturbe – N/A: ?