Spalletti: «Triumf er ikke bare å løfte troféer»

Etter den stusselige andre omgangen i Bergamo søndag ga Roma-trener Luciano Spalletti et intervju til UEFA.com i forbindelse med den kommende Europa League-kampen mot Viktoria Plzen.

På spørsmål om Roma er et lag som er utstyrt for å vinne sa Spalletti følgende:

«Jeg tror vi har muligheten til å bryte trenden vi er inne i og sende et sterkt signal. Triumf er ikke bare å løfte troféer. En triumf er også det du selger inn til alle de rundt deg med tanke på måten vi jobber på, tenker på og hvordan vi former vår fremtid. Det handler om det du gjør i det daglige, og du er nødt til å være profesjonell.»

«Fotball er alvorlig. Det er ikke bare gøy og moro som mange sier. Det er mange interesser som skal ivaretas; supporterne lever med resultatene, og følger laget sitt med kjærlighet, lidenskap og dype følelser. Det er derfor det eneste vi kan gjøre er å være 100 % profesjonelle hele tiden. Men selvfølgelig, resultater går ikke alltid slik du ønsker.»

«Fansen kan glemme resultater, men de glemmer aldri hvordan laget fremstod; det er noe som er synlig og som alle kan se. Roma-fansen vet at det er det de må evaluere. Hvis innstillingen vår ikke er god nok, er de de første som ser det, fordi de har sett store spillere før. De har sett lag spille stor forball.»

– Hvilke kjennetegn vil du at ditt Roma-lag skal ha?

«Vi er nødt til å sende et sterkt signal til fansen vår. For å gjøre det må vi vise karakter, og tro på at svake menn har svake skjebner, mens store menn har store skjebner.»

Roma møter nå Viktoria Plzen og Pescara, før desember kommer med Lazio, Milan og Juventus på rekke og rad, pluss en innklemt kamp mot Astra Giurgiu. Roma avslutter høstsesongen mot Chievo. Totti har trent med gruppa, men trente individuelt tirsdag, og det er usikkert nå kapteinen er tilbake. Mario Rui nærmer seg stadig, og skal etter planen spille neste Primavera-kamp. En som imidlertid straks er med for fullt igjen er Thomas Vermaelen, som vi knapt har sett siden han ble sendt av banene i Portugal i august. Så gjenstår det å se hvor lenge belgieren holder denne gangen.