From Tsjekkia with Love

Roma                     8
Austria Wien        5
Astra Giurgiu       4
Viktoria Plzen      3

Så, dette er altså utgangspunktet foran torsdagens oppgjør mot Viktoria Plzen på Olimpico. Roma leder gruppa komfortabelt, og mens ett poeng vil være nok til å sikre avansement vil tre poeng mer eller mindre garantere gruppeseier. So far, so good.

Etter en positiv formkurve i Serie A imploderte Roma totalt i forrige runde mot Atalanta, der laget leverte det som muligens var deres verste 45 minutter i en andre omgang hvor 0-1 fullt fortjent ble snudd til 2-1 for de formsterke blåsvarte fra Bergamo, og moralen er laber i hovedstaden etter en helg hvor samtlige rivaler bortsett fra Milan tok full pott i sine respektive kamper.

Men, vi kan om ikke annet forsøke å la sorgene fra Serie A forbli nettopp der; i Serie A. Nå er det Europa League som står for tur, og der har ikke Roma gjort seg bort hittil i sesongen. Overbevisende seire mot Austria Wien og Astra Giurgiu har gitt ulvene fra hovedstaden et fast grep om førsteplassen i gruppa, og det er fullt fortjent. Roma har med 12 mål på 4 kamper scoret tredje flest mål i gruppespillet bak Zenit St. Petersburg og Shakhtar Donetsk, selv om forsvaret (som alltid) har vært vaklende i enkelte kamper, senest når Austria Wien fikk komme tilbake fra 1-3 til 3-3 i sluttminuttene.

Spallettis situasjon er ikke fullt så prekær som for et par uker siden, da halve laget var på skadelisten. Langtidsskadde Mario Rui og Florenzi er selvsagt ute, og Stephan El Shaarawy ser også ut til å måtte stå over. Det samme gjelder Francesco Totti, men ting tyder på at Thomas Vermaelen nærmer seg et comeback etter skaden han pådro seg i september. Han er i alle fall med i troppen, og med unntak av Alisson er det lite som tyder på at Spalletti vil velge en veldig annerledes start-ellever fra den som stilte mot Atalanta i helgen. Juan Jesus får muligens sjansen fra start, og det er ikke utenkelig at Spalletti vil benytte anledningen til å sende utpå spillere med en del å bevise, i hvert fall utover i kampen (her er vel Leandro Paredes og Iturbe de mest innlysende navnene).

Alt i alt, en ny dag på jobb for et Roma-lag som senest på søndag viste at de tross enkelte målskred hittil i sesongen stadig har klare svakhetstegn. Ved siden av spørsmålstegn ved kvaliteten på enkeltspillere er det som alltid lagets mentalitet som skurrer, og skulle tsjekkerne krige seg til et tidlig mål er muligheten der for en skikkelig skrell. Vi får likevel tro og håpe at Roma gjør jobben skikkelig på Olimpico, og langt på vei dreper spenningen før siste kamp i gruppe E.

En skjebnekamp på bortebane i Romania vil verken Roma eller undertegnedes blodtrykk være spesielt tjent med.

Kampstart er for ordens skyld 21:15, og dommer er Tobias Stieler fra Tyskland.