Hevnens time på Olimpico?

Husker du Albano Bizzarri, argentineren med den interessante navnet som var andrekeeper for Lazio fra 2009 til 2013? Sannsynligvis ikke. Alessandro Crescenzi, Gianluca Caprari og Valerio Verre er kanskje mer kjente navn, for ikke å snakke om vår gamle midtbane-elegant Alberto Aquilani. Og hvem kan vel glemme fenomenet Norbert Gyömber? Felles for de alle er at de er med i troppen som skal møte Roma på Stadio Olimpico søndag kveld. Treneren? Tidligere Lazio-kaptein Massimo Oddo.

Det vil kort sagt være mye gamle relasjoner i sving når Roma tar imot Pescara. Delfinene fra Adriaterhavskysten sliter voldsomt i årets sesong, og er faktisk unntaket som bekrefter regelen i tilfellet «tabellen lyver aldri»: det gjør den så visst i Pescaras tilfelle. Deres ene seier er takket være et tap mot Sassuolo hvor det viste seg at de grønsvarte hadde stilt med en uregistrert spiller. 1-2 ble til 3-0, og Pescara står dermed med 7 poeng på 13 kamper. Uten den gratis trepoengeren hadde de ligget sist med 4 poeng, bak selv fortapte Crotone. Det er utvilsomt en del talent i mannskapet til Oddo, men han har ikke lykkes i å skape et lag som ser levedyktige ut i Serie A.

Roma på sin side fulgte opp det forsmedelige tapet mot Atalanta med å sable ned Viktoria Plzen 4-1 i Europa League, og har blod på tann. Tapet i Bergamo kan på sett og vis unnskyldes med at de møtte Europas formlag nummer én, men den patetiske andre omgangen er stadig frisk i minnet hos de av oss som så kampen. I en runde hvor Milan allerede har tatt full pott og Lazio møter bunnlaget Palermo (Juventus vil forhåpentligvis få det tøft borte mot Genoa mens Fiorentina møter Piolis smått schizofrene Inter), burde Roma ta tre poeng her. Særlig med tanke på at terminlisten fremover er så brutal at den kunne figurert som en ekstra-sesong av Game of Thrones.

Spalletti mangler stadig Florenzi og Mario Rui, selv om sistnevnte nå har trent og spilt med primavera-laget. Manolas er sannsynligvis ikke 100% klar etter skaden han pådro seg før Plzen-kampen, dermed er Rüdiger-Fazio den mest sannsynlige midtlåsen. Vi kan også anta Peres og Juan Jesus på backen, og med den formen Dzeko er i vil han utvilsomt starte på topp. Mellom forsvar og angrep kan vi nok forvente å se De Rossi, Strootman og Nainggolan, med Paredes som mulig joker dersom Spalletti frykter manglende kreativitet på midtbanen. På vingene har Salah for alvor dabbet av de siste ukene, mens Perotti fortsetter å imponere. Salah er dog et godt stykke unna nivået til Iturbe, og bør vel regnes som ganske sikker.

På hjemmebane mot et lag som har tapt fem strake er tre poeng et udiskutabelt krav. Pescara har historisk sett klart å bite greit fra seg på Olimpico (to seire, en uavgjort og tre tap), men morgendagens kamp skal være grei skuring for et sultent Roma. La oss ikke glemme hvor nådeløs kampoppsettet blir utover desember, når Lazio, Milan og Juventus i tur og orden står på programmet.

Skal håpet om Scudetto overleve nyttår, så burde Roma ideelt sett gå ut av desember med minst 10 av 15 mulige poeng fra de neste fem kampene. Pescara er, uansett hvor mange gamle venner og uvenner de måtte mønstre, den perfekte motstanderen å sikre de første tre fra.