Få gode omen i sikte

På søndag står Roma overfor en av sesongens viktigste kamper; Derby della Capitale mot lillebror Lazio.

Roma står med tre strake derby-seire, hvor den siste var 4-1 nedsablingen i april, og har ikke tapt siden den ulykkssalige Coppa Italia-finalen i mai for over tre år siden. Allikevel er det nok de lyseblå som går inn på Olimpico med best følelse på søndag.

For etter å ha blitt rundspilt av Atalanta og tatt en lite overbevisende seier mot Pescara, har den ene ubeleiligheten fulgt den andre for Roma denne uka. Totti, De Rossi og Florenzi møtte tidligere i uka ultrasen for å be de returnere til Curva Sud (ikke bare for derbyet). Romas flaggbærere ble møtt med jubel, men vant ikke frem med sin argumentasjon. Curva Sud forblir glissen. Samtidig ryktes det at Lazio sine ultras vil midlertidige avlyse sin boikott for å delta på derbyet.

Med et tilnærmet tomt Curva Sud blir det tynt med støtte fra tribunen på søndag. Dette håpet Roma å bøte på ved å holde en åpen trening i Tre Fontante, hvor Primavera-laget spilte kamp tidligere i uka. Men nå er det klart at den åpne treningen er avlyst på grunn av sikkerhetshensyn. Lazio på sin side har planer om åpen trening, og spilte også treningskamp tidligere i uken for fulle tribuner.cym_zfwweae9xpp

 

 

 

 

 

 

Som om ikke det er nok ble det torsdag klart at Mohamed Salah er ute av spill i tre uker med en ankelskade. Ikke bare mister han oppgjøret mot Lazio, men egypteren blir heller ikke å se på banen mot Milan eller Juventus før jul. Etter jul drar han til Afrikamesterskapet og kan bli borte til starten av februar. Salah, som står med ni mål og fire målgivende denne sesongen, ble skadet etter å ha blitt taklet av Thomas Vermaelen på trening. Belgieren, som stort sett har vært skadet denne sesongen og ble utvist i første kamp mot Porto i den famøse CL-kvalikken, fortsetter dermed å produsere stoff han kan bruke i selvbiografien i kapitlet «Katastrofen» om sin Roma-karriere.

En ørliten silver lining er det da: Totti er som kjent tilbake og Il Capitano vil neppe tape mot Lazio i sin potensielt siste sesong. Tilbake er også Kostas Manolas, som gir i alle fall en ørliten trygghet til porselenet som er Romas backrekke.

Det som tidligere var et spektakkel av et sportsarrangement fremstår nå mer som et nødvendig onde, der Roma tilsynelatende gjør mest mulig i forkant for å sette seg selv i trøbbel. Men det er fortsatt bare Roma på søndag som kan mønstre Dzeko og Perotti. Og Francesco Totti.