Før Derby Della Capitale

Det er den tiden av året igjen, hvor negler bites, nattesøvnen blir dårligere og nervøsiteten tar overhånd. Det er duket for det 145. Derby Della Capitale i Serie A.

dzekolazio

 

36 Lazio-seire, 57 uavgjorte og 51 Roma-seire er fasiten på de foregående 144. derbyene i Serie A. Roma har hatt et meget godt tak på lillebror de seneste sesongene og Roma har ikke tapt et derby i Serie A siden 2012. På de syv oppgjørene som er spilt siden 3-2 tapet i 2012 har Roma fem seire og 2 uavgjorte.

Kun ett poeng skiller de to lagene før søndagens batalje på Stadio Olimpico, med Roma som er poenget foran. Roma har dog ingen fordel når det kommer til skadebenken, hvor Salah, Paredes og Florenzi er utilgjengelige for Spalletti under dagens kamp, mens Inzaghi så og si har et skadefritt mannskap.

Gledelig er det at Mario Rui er i Roma-troppen for første gang. Rui kom i sommer og var tiltenkt å ta venstreback-plassen etter Lucas Digne, men skadet seg i oppkjøringen og har vært skadet frem til nå. Det er dog ikke ventet at portugiseren får sin ilddåp fra start av.

Lazio har hatt en meget bra sesong så langt og har nå spilt 9 kamper på rad uten tap, sist helg ble Palermo slått 1-0 på Sicilia, mens det siste tapet de hadde var i september da de tapte 2-0 borte mot Milan. Ciro Immobile er klubbens toppscorer med 9 mål og ligger 3 mål bak Dzeko i jakten på å bli årets Cappocannoniere.

For Dzeko er fryktelig god form om dagen og har 12 mål hittil denne Serie A-sesongen og fortsetter han den gode scoringsformen vil han bli den første spilleren i dette årtusenet som scorer i 3 strake Derby Della Capitale (Marco Delvecchio gjorde det i 1998-1999).

 

Forventede lagoppstillinger:

LAZIO (4-3-3): Marchetti; Basta, Wallace, De Vrij, Radu; Parolo, Biglia, Lulic; Anderson, Immobile, Keita

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Fazio, Rüdiger; Peres, Strootman, De Rossi, Emerson; Nainggolan, Perotti; Dzeko

 

Kampstart 15:00!