Spillervurderinger: Lazio 0-2 Roma

Romas fjerde strake seier i Derby della Capitale er et faktum, og Lazio har nå gått tre kalenderår uten å slå byrivalen.

Dette var mye, men en særlig estetisk kamp kan man neppe si det var. Lazio styrte det meste av spillet i starten av kampen, og Roma kom først virkelig frempå da Bruno Peres trodde han fikk straffe etter å ha blitt felt av Biglia på kanten av feltet. Dommer Luca Banti mistet kontroll på situasjonen, men situasjonen endte i alle tilfeller med frispark og gult kort til Biglia.

Målet kom endelig da Strootman tok ballen fra en sløv og/eller overambisiøs Wallace utenfor Lazios 16-meter, og fulgte opp med å elegant lobbe en utrusende Marchetti. Etter feiringen ga han Danilo Cataldi på Lazio-benken en vannsprut (de to har holdt en feide gående i avisene den siste uka, så helt overraskende var det ikke), og unggutten reagerte med å ta strupetak på nederlenderen bakfra. Sånt blir det gjerne kort av, gult til Strootman og rødt til Cataldi.

Spikeren i kista kom da Nainggolan avsluttet løpet sitt med å dunke til et ikke altfor imponerende skudd fra distanse, som Marchetti utrolig nok ikke klarte å ta til tross for at det kom på nærmeste stolpe og rakk å sprette to ganger i bakken. Det var få klager å spore hos Roma dog, som nok en gang går seirende ut av et av Europas bitreste derbyer.

Spillervurderinger

W. Szczesny – 6.5: Blir aldri satt særlig på prøve, men er våkent ute og avverger når Keita Balde nesten kommer alene igjennom tidlig i kampen. Får seg nesten er overraskelse når De Rossi serverer et høyt tilbakespill, men holder nullen og leverer en gjennomført solid dag på jobb.

 

A. Rüdiger – 6.0: Gjør sakene sine bra på backplassen, selv om han pådrar seg et totalt unødvendig gult kort når han presser høyt i første omgang. Holder kanten sin gjennom hele kampen og havner aldri i nevneverdig trøbbel.

 

K. Manolas – 6.0: Slipper Immobile til et par skudd vi kunne vært foruten, men som heldigvis går himmelhøyt over. Har ellers grei kustus på spydspissen, selv om vi bare kan håpe han snart begynner å treffe bedre på langpasningene sine.

 

F. Fazio – 6.5: Argentineren er ryddig, stødig og balansert i alt han foretar seg, og dominerer luftrommet totalt i eget felt. Alt vi har lært oss å forvente av Fazio, med andre ord. Har også en suveren vending i andre omgang som hadde fortjent en egen seiersrunde på nett.

 

B. Peres – 5.5: Ingen stor kamp av brasilianeren, som i første omgang fremstår fryktelig veik der han taper duell på duell mot et aggressivt Lazio. Klarer nesten å lure seg til en straffe, men må nøye seg med frispark. Leverer en klart bedre andre omgang, selv om han får et idiotisk gult kort for å måke ballen vekk rett foran dommer Banti.

 

D. De Rossi – 6.0: De Rossi bruker altfor lang tid på å stille inn pasningene sine, og særlig i første omgang blir det mye slurvete fremspill som ender i klypene til Marchetti. Er dog stor i gjenvinningsfasen av spillet og gjør en formidabel jobb defensivt utover i andre omgang. Unngår heldigvis å miste hodet denne gangen, til tross for tidvis amper stemning på banen.

 

K. Strootman – 6.5: Gjør seg først virkelig bemerket når han sender Roma i ledelsen, men for en måte å gjøre det på. Strootman kjemper for hver ball, og når Wallace ikke evner å henge med får nederlenderen full uttelling. Følger opp med en lekker lobb over Marchetti før han kroner verket med å erte på seg Cataldi og sørge for et obligatorisk rødt kort til derby-taperen (selv om han riktignok får gult selv).

 

Emerson – 6.5: Emerson Palmieris klart beste kamp i Roma hittil. Brasilianeren har gitt inntrykk av å falle igjennom de gangen han har fått sjansen så langt, men denne gangen takler han nivået med glans. Har stort sett full kontroll på Felipe Anderson, og bidrar både offensivt og defensivt.

 

R. Nainggolan – 7.0: Banens beste på en dag uten de virkelig store oppvisningene. Radja kjemper for hver millimeter av banen, og er øyensynlig tilbake der han var i fjorårsesongen. Får betalt med et litt billig mål, men det kan vi bare takke og bukke for. Løper beina av seg for laget, og på dager som dette blir det avgjørende.

 

D. Perotti – 6.5: Perotti er tidvis Romas eneste virkelige offensive trussel, og herjer ute på kanten. River og sliter i Lazio-forsvaret med sine slepne driblinger og voldsomme energi, og selv om han må nøye seg med å gå målløs av banen er dette uvurdelige kvaliteter på en dag hvor ting ellers går småtregt for de fleste.

 

E. Dzeko -6.0: Ingen stor dag for Edin Dzeko, som må klare seg med én makker i stedet for de vante to. Får ikke særlig mye hjelp fra midtbanen og brenner de to eneste sjansene han kommer til. Toppscoreren i Serie A kan utvilsomt bedre, og vil nok vise det igjen om ikke så altfor lenge.