Foran Astra Giurgiu – Roma

«Vi må være det laget som alltid gir sitt beste i hver gang, hver gang vi går ut på banen. Det kan ha virket enkelt når vi slo Astra på hjemmebane, men det var det faktisk ikke, noe det heller ikke kommer til å bli i morgen», sa Luciano Spalletti da han møtte til pressekonferanse i forkant av torsdagens møte i rumenske Giurgiu. Etter euforien og det påfølgende indignasjonen i forbindelse med Kevin Strootmans suspensjon som fulgte i kjølvannet av derbyseieren har ulvene nå tatt turen til det sørlige Romania for å spille årets sin siste gruppespillkamp i Europa League for sesongen og året.

Roma har allerede vunnet gruppen, og Spalletti kan dermed ta seg friheten av å hvile flere nøkkelspillere foran mandagens ekstremt viktige kamp hjemme mot Milan. Den friheten har han også så ettertrykkelig tatt seg, og den utvalgte troppen gjenspeiler dette. Det mangler mange kjente navn, og flere unggutter har fått bli med på turen. I tillegg til de som var ute med skade mot Lazio, kommer vi ikke til å se følgende spillere mot Astra: Manolas er ute med en smell i ankelen, De Rossi med sitt kjente akillesproblem. Rudiger hviles etter det noe tøffe kampprogrammet han har mått tåle siden han returnerte fra skade. Perotti og Fazio har også småproblemer. Alle disse skal dog være klare igjen til mandagens oppgjør.

Dette betyr blant annet at både Vermaelen (bekreftet fra start av Spalletti) og Iturbe (også diskutert på pressekonferansen) vil få muligheten til å vise seg frem i morgen, og sannsynligvis vil vi være så heldige å få se en lengre prestasjon av Francesco Totti. Det er fullt mulig at noen av ungguttene får sjansen fra start, spesielt for å spare Nainggolan og backene, men vi tror på følgende førsteellever:

Roma, 4-2-1-3: Alisson; Emerson, Jesus, Vermaelen, Peres; Gerson, Strootman; Nainggolan/Totti; El Sharaawy, Dzeko/Totti, Iturbe

Astra, på sin side, har mye å kjempe for på hjemmebane i morgen. I skrivende stund ligger de på en meget overraskende andreplass i gruppen, to poeng foran Austria Wien. Manager Marius Sumudica har gitt uttrykk for at spillerne er klare for å gi alt foran egne fans for å sikre avansement. Opplyser om at Astra slo West Ham sammenlagt i playoffen foran turneringen, der de til og med tok tre poeng på besøk i London. Lagoppstillingen unngår vi å tippe i dette tilfellet, da tilstrekkelig informasjon og kunnskap om laget rett og slett ikke er tilstede.

Kampstart er kl 1900, og sendingen finner du på Dplay.