Spillervurderinger: Roma 1-0 Milan

Det var en regelrett kamp om andreplassen som sto på plakaten når Roma gjestet Vincenzo Montellas Milan, og hjemmelaget viste seg oppgaven verdig. Milan styrte mesteparten av første omgang, og fikk straffe da Szczesny felte en fremrusende Lapadula, men polakken fulgte opp med å parere det noe svake forsøket fra Niang. I andre omgang kom Roma mer inn i kampen, og et langskudd fra Radja Nainggolan ble til slutt avgjørende. Dermed skiller kun fire poeng Roma og og Juventus foran neste helgs dyst på Juventus Stadium!

Spillervurderinger

 

W. Szczesny – 7.0: Holder nullen igjen, og hadde fått høyere for strafferedningen sin hadde det ikke vært for at det tross alt var han som forårsaket straffen i utgangspunktet. Er klønete når han feller Lapadula på kanten av feltet, men lar seg ikke finte ut av Niang og varter opp med en solid redning. Tar ellers de skuddene Milan kommer til, og markerer dermed sin kamp nummer 50 for Roma på en verdig måte.

 

A. Rüdiger – 6.5: Den såkalte skoselgeren fra Stuttgart har jevnt over god kontroll på kanten sin, og vinner samlet sett duellen sin mot Niang. Pådrar seg et gult kort når han hindrer en overgang på tampen av andre omgang, men det lever vi helt fint med. Får litt ekstra poeng for å ha 89% treff på pasningene sine, hvilket er lagets soleklart beste

 

K. Manolas – 6.0: Holder for det meste forsvarslinja stødig, men blingser i forkant av straffesituasjonen da han ikke klarer å snappe opp ballen som ender hos Lapadula. Får tidvis kjørt seg i første omgang, men holder hodet kaldt og avverger det meste Milan har å komme med.

 

F. Fazio – 6.5: Gjør kanskje den beste figuren av de tre bakerste, der han som vanlig jobber ryddig og effektiv i det stille. Dominerer i lufta, og bidrar også med et par offensive raid.

 

Emerson – 6.5: Brasilianeren fortsetter fremgangen han viste i derbyet, og gjør en svært god jobb med å nøytralisere Milan på venstrekanten, selv om han som resten av midtbanen sliter i første omgang. Gjør knapt én feil på 90 minutter, og vinner det meste som er av dueller.

 

D. De Rossi – 6.0: Ingen voldsomt imponerende dag på jobb av De Rossi, og særlig pasningene hans sitter overhodet ikke i dag. Gjør dog en svært god figur med å bryte ned Milans jakt på utligning utover i andre omgang, og har et par livsviktige brudd når milaneserne prøver å spille seg gjennom midten.

 

K. Strootman – 6.0: Vi ser ikke mye til Kevin Strootman i første omgang, selv om han løper mest av samtlige på Roma de første 45. Ser lite av ballen før etter pause selv om han legger ned en durabel jobb defensivt, og tar også ut Abate når lysluggen prøver seg på et raid mot slutten. Vi har sett Vaskemaskinen bedre enn dette, men det holder til godkjent.

 

B. Peres – 5.0: Må ut med en ankelskade etter 40 minutter, og imponerer ikke på den tiden han får. Peres har nok av fart og teknikk, men han blir altfor veik i dueller og velger så godt som aldri riktig løsning i angrepene han kommer med i. Selvsagt synd med skaden han pådrar seg, men vi må kunne forvente mer av den brasilianske backen enn dette.

 

R. Nainggolan – 7.0: Så ble det altså Nainggolan på langskudd, igjen. Ikke verdens beste kanon han sender forbi Donnarumma, men det holder til 3 poeng. Radja har ennå ikke funnet seg helt til rette i sin nye rolle på offensiv midtbane, og han leverer en noe skuffende første omgang. I andre gjør han dog alt selv når han først sender Roma i ledelsen, og bidrar så med en uvurderlig jobb defensivt. Man kan alltid regne med Nainggolan, og dagens kamp var intet unntak.

 

D. Perotti – 6.5: Noe slapp den første timen, og skaper ikke like mye kvalm på kanten sin som vi er vant med. Tar seg gradvis opp utover i andre omgang og framskynder om mulig Palettas hårtap enda mer med noen utfordrende dribleraid, men brenner de mulighetene han får.

 

E. Dzeko – 7.5: Banens beste, til tross for null mål og mange sleivpasninger. Dzeko fortsetter den suverene formen sin, og gir Milans forsvar nok av hodebry med sin rå styrke og smarte bevegelser. Romagnoli og Paletta sliter med å hindre bosnieren i å komme til sjanser, og selv om han går målløs av banen gjør Dzeko en uvurdelig jobb både offensivt og defensivt. Når Nainggolan fyrer av skuddet som avgjør kampen, er både Paletta og Abate så opptatt av å markere Dzeko at ingen av dem tør å gå i press på belgieren.

 

Innbyttere

S. El Shaarawy – 5.0: Får mer spilletid enn planlagt når Peres må ut med skade, men er om mulig enda blekere enn brasilianeren. El Shaarawy lider av den samme veike fremtoningen som Peres, får kun sporadisk vist frem farten sin og går altfor lett overende i dueller. Får flere muligheter til å skape noe offensivt, men ender altfor ofte med å drible seg vekk og gi bort ballen på uinspirert vis. Vi vet han kan bedre, men det Faraoen leverer om dagen er fryktelig svakt.