Foran Juventus – Roma

«Dersom vi tillegger oss en defensiv stil kommer vi helt sikkert til å tape». Det sa Luciano Spalletti til pressen foran lørdagens gigantoppgjør i Torino. Hva som står på spill er det ikke nødvendig å gjengi her. Roma mot Juventus, (den evige) nummer to mot nummer en. En ekte sekspoengskamp mellom lagene som har vært de to beste i Italia de siste årene. Og begge er i god form.

Rett på sak: Roma mangler som kjent Florenzi og Paredes. Totti og Bruno Peres, samt Vermaelen (tradisjonen tro) er høyst tvilsomme og vil trolig ikke spille. Derimot er Salah tilbake i troppen og vil kanskje til og med starte, da han i følge Spalletti skal være klar og vil spille en sentral rolle i kampen. Det at Peres er ute vil enten føre til at vi får Rudiger inn som høyreback i den nå kjente 4-2-3-1/3-3-3-1-formasjonen til Spallettis Roma. Alternativt kan El Sharaawy få sjansen fra start til fordel for Emerson Palmieri. Vi tror på følgende:

Roma, 4-2-3-1: Szczesny; Emerson, Manolas, Fazio, Rudiger; Strootman, De Rossi, Perotti, Nainggolan, Salah/El Sharaawy; Dzeko

For Allegri sin del er kun Bonucci og Dani Alves ute med skade, for øvrig kan han velge som han vil. Hvorvidt Mandzukic eller Dybala vil starte kampen er hittil usikkert. Sistnevnte var nøkkelen som til slutt brøt ned Torino i derbyet forrige helg. Dybala har også en historie med å spille meget godt mot Roma.

Juventus, 4-3-1-2: Alex Sandro, Benatia, Chiellini, Lichtsteiner; Sturaro, Marchisio, Khedira; Pjanic; Higuain, Mandzukic/Dybala

Kampen starter klokken 2045 og kan sees på Viasat Sport.