Før Roma-Chievo

Roma måtte tåle et bittert tap borte mot Juvenuts i helgen som var, men en god første halvdel av sesongen skal torsdag kveld avsluttes når Chievo er motstandere på Olimpico.

 

For Spalletti har gjort Olimipco til et fort og står nå med 11 strake hjemmeseire på Olimpico. Faktisk har ikke Roma tapt en Serie A-kamp på hjemmebane siden november 2015 og eslene fra Verona står dermed ovenfor en meget tøff oppgave.

Roma har plassert seg på 2. plass i Serie A nå som en nærmer oss halvspilt sesong og er på god vei mot Champions League-plass neste sesong, Juventus seilte i fra etter seieren lørdag og ligger nå 7 poeng foran. Roma har Napoli, Lazio og Milan hakk i hæl på tabellen, men med seier i siste kamp før nyttår vil laget kunne innta juleferien som en god nummer 2.

Spalletti har fått to spillere skadet i løpet av uken og mot Chievo blir ikke Manolas og De Rossi og se, de er begge forventet å være tilbake på nyåret. Klar på nyåret blir også Leandro Paredes som har vært skadet i noen uker, mens Alessandro Florenzi begynte å løpe igjen etter skaden han pådro seg for en måned siden.

For Chievo sin del har sesongen så langt vært som forventet; midt på tabellen og det laveste målsnittet (for og i mot) og kun en tredjedel av kampene har hatt over 2,5 mål. 18 mål og 17 innsluppne på 17 kamper har ikke Chievo akkurat vært laget for den nøytrale supporter i år heller.

I kampene mot hverandre har det heller ikke vært målorgie. På de seks siste kampene lagene har spilt på Olimpico så har Roma scoret 10, mens Chievo har scoret ett. Til gjengjeld vant Chievo den kampen de scoret det ene målet 1-0 tilbake i 2013.

Det er ventet at Spalletti gjør noen endringer på laget som tapte mot Juventus. Vermaelen tar plassen til Manolas, mens Mario Rui ser ut til å få sin debut i Roma-trøya. Gerson fikk sin ilddåp mot Juventus og ser ut til å få fornyet tillit på midten, mens en sliten Nainggolan ser ut til å få en pust i bakken til fordel for Salah som var benket sist. De Rossi er som tidligere nevnt ikke med og El Shaarawy er ventet å få en kamp fra start.

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Rüdiger, Vermaelen, Fazio, Mario Rui; Gerson, Strootman; Salah, Perotti, El Shaarawy; Dzeko

CHIEVO (4-3-1-2): Sorrentino; Frey, Dainelli, Cesar, Cacciatore; Izco, Radovanovic, De Guzman; Birsa; Meggiorini, Ingelse

 

Kampstart Chievo 20:45