Tre poeng i førjulsgave

Det ble som vanlig en tålmodighetsprøve mot defensive Chievo, og det ble ikke bedre av at bortelaget tok ledelsen på Olimpico etter 37 minutter da Bruno Peres betraktet ballen som om det var takmaleriet i det sixtinske kapell og dermed mistet fullstendig kontroll på De Guzman som hev seg foran og stanget Chievo i ledelsen. Heldigvis for Roma vartet El Shaarawy opp med et glitrende frispark på overtid som skrudde inn i det lengste hjørnet, og dermed var lagene like langt til pause.

I andre omgang handlet alt om Roma og ledelsen var et faktum etter 52 minutter da El Shaarawy jobbet godt i boksen og ballen havnet hos Dzeko. Bosnieren gjorde ingen feil fra kort hold og sendte Roma i føringen. Helt på tampen fastsatte innbytter Diego Perotti sluttresultatet til 3-1 da han iskaldt ekspederte et straffespark som han selv skaffet i mål.

Spillervurderinger

Wojchiech Szczesny – 6.5: Kan lite gjøre med målet og ellers har ikke Chievo mange skudd på mål. Fint ute ved én anledning og plukker ballen foran beina på en motspiller.

Antonio Rüdiger – 6.5: Fortsetter sitt solide comeback og gjøre en stødig kamp. Villig med fremover også når anledningen byr seg. Stort sett grei kontroll.

Federico Fazio – 7.5: Han er jo så solid, Fazio. Chievo slår mye langt fra Sorrentino, men argentineren vinner absolutt alt av dueller og Chievo får dermed aldri etablert noe trykk mot Roma foruten ved kontringer. Varierer også frispillingen bakfra og varter igjen opp med et offensivt raid. Denne gangen driblet han elegant vekk en motspiller før han fant en medspiller med et hælspark.

Thomas Vermaelen – 6.0: Ser litt ukomfortabel ut, men det kommer seg etter hvert. Blir slått tunnel på i forankant av en stor Chievo-sjanse på 0-0.

Bruno Peres – 5.5: En veldig svak kamp av brasilianeren som hadde fått en blank 5’er hadde det ikke vært for en sterk siste halvtime. Sliter innledningsvis med å komme rundt backen, og når han først gjør det er innleggskvaliteten aldeles for dårlig. Verst var imidlertid opptrednen på Chievos mål; ball watching fører til at Peres faktisk tar ut mer avstand til den kommende ballen og slipper De Guzman på innsiden av seg. Kommer seg utover i andre omgang og kunne faktisk stått med to målgivende dersom lagkamerater hadde vært sterkere i avslutningsøyeblikkene.

Kevin Strootman – 6.0: En litt anonym kamp fra nederlenderen. Roma retter mye av spillet sitt ut på flankene og Chievo er heller ikke særlig interessert i å spille seg gjennom sentralt. Med mer begrenset aksjonsradius enn Nainggolan blir Strootman litt statist her.

Radja Nainggolan – 6.5: Brukbart levert, dekker store rom og takler en ny rolle og posisjon fint.

Emerson Palmieri – 7.0: Godt levert av en Emerson med stadig økende selvtillit. Spesielt første omgang er god, der han er konstruktiv enten han kommer ned langs kant eller skjærer inn mot midten. Viser også frem fine driblinger. Mer stille i andre omgang etter at Roma tok ledelsen og kanskje senket risiko noe.

Mohamed Salah – 5.5: Var visstnok på banen også den første timen, uten at han vår å se. Meldte seg på utover i andre omgang, men kom aldri skikkelig i gang. Drar avgårde til Afrikamesterskapet.

Edin Dzeko – 6.5: Noterer seg for sitt 13. Serie A-mål denne sesongen og da er allerede kvelden mer enn godkjent. Burde imidlertid satt minst ett til. Lite involvert i det oppbyggende spillet i denne kampen ettersom Roma konsekvent spilte ut bredt.

Stephan El Shaarawy – 8.0: Det startet veikt, men så så det ut som Il Faraone forstod at Salah skal til Afrika og at han hadde en gyllen sjanse til å vise hvem som bør ta plassen hans i mellomtiden. Innsatsen kampen igjennom var upåklagelig, og mistet han ballen vant han den tilbake selv. En nydelig frisparkscoring i første omgang ga Roma et langt bedre utgangspunkt før andre omgang enn hva man fryktet. Får ikke målgivende på Dzeko sin scoring, men målet var i stor grad hans allikevel. Hadde nevnte bosniske spiss vært mer klinisk hadde nok også gutten med tøysesveisen stått med et par målgivende.

Diego Perotti – N/A: Spilte i 8 minutter, skaffet straffe og scoret selv. Godt innhopp.

Juan Iturbe – N/A: Fikk noen sekunder på slutten. Kanskje symbolsk for spilleren som bør være på vei ut i januar.