Januarsalget er i gang

Jula er over, vi er inne i et nytt år og overgangsvinduet er på vidt gap. Alt er med andre ord som det skal en doven kveld tidlig i januar. Her er en foreløpig oversikt over hvem som ryktes ut og inn for Roma denne måneden.

Juan Manuel Iturbe: Det er nesten smått kvalmende å tenke på at Iturbe per dags dato er Roma nest dyreste spiller gjennom tidene, bare slått av en viss Gabriel Batistuta. Spilleren som bytter mellom å være argentiner og paraguayer annethvert år viser ingen tegn til å leve opp til potensialet han viste fram i Verona, og det er nå klart for alle parter at et miljøskifte er tvingende nødvendig. I Torino har Sinisa Mihajlovic gjort det til en vane å hente inn vrakgods fra hovedstaden og få skikk på dem (selv om eksperimentet Adem Ljajic nå ser ut til å skrante igjen), og det er her Iturbe forventes å signere i løpet av de kommende dagene. Takk for målet mot Lazio og lykke til, Juan Manuel!

Lorenzo Pellegrini: Sassuolos midtbanespiller har gjort en god figur siden overgangen fra nettopp Roma i 2015, og har vært nevnt som en mulig forsterkning i ulvenes midtbaneledd. Pellegrinis agent har på sin side avfeid ryktene, men i samme slengen hintet om at Gregoire Defrel muligens ville latt seg gjennomføre.

Jese Rodriguez: Her snakker vi. Mohammed Salah forsvinner som vi alle vet til Afrikamesterskapet denne måneden, og bare en skikkelig skrell vil hindre hans Egypt i å gå langt i turneringen. Med Iturbe på vei ut døra ser det dermed skralt ut i angrep, og spanske Jese ryktes nå inn som en mulig erstatter og senere utfordrer på kanten (heller ikke Diego Perotti hadde hatt vondt av litt konkurranse på sin kant).   23-åringen rakk å spille nesten hundre kamper for Real Madrid før overgangen til Paris Saint-Germaine i sommer, der ting ikke har fungert for verken Jese eller resten av laget, og spilleren er ikke med i PSG-troppen som har dratt på turné til Tunisia. Milan nevnes også som mulig destinasjon for spanjolen, men den største utfordringen består i at Jese sannsynligvis vil kreve en lønn på rundt 3.5 millioner Euro. Og når vi først er inne på temaet pengesorger…

Seydou Doumbia: Ivorianeren har blitt den Marco Borriello fortere enn Marco Borriello selv ble det. Etter to mislykkede utlån til CSKA Moskva og Newcastle klarte Roma å lempe han over til Basel før sesongstart, nok en gang på lån. Hvor man skal gjøre av den afrikanske udugeligheten har blitt et tilbakevendende problem for Roma, og Doumbia gjorde seg neppe mer populær da han etter sigende takket nei til to tilbud fra Kina som ville gjort Roma godt og vel 10 millioner Euro rikere. Det skal sies at spilleren har dunket inn imponerende 10 mål på 19 kamper for Basel denne sesongen, så det er lov å håpe at sveitserne benytter seg av opsjonen på kjøp ved sesongslutt, selv om denne «bare» ligger på 6.5 millioner Euro.