Knalltøff start på 2017

Etter en lang og forhåpentligvis god juleferie er Roma igjen klar for å kjempe om poeng i Serie A. Søndag klokka 15.00 ruller ballen på Marassi når Roma møter Genoa.

Roma har trent en stund allerede, og mest spenning knytter det seg til om Kostas Manolas blir klar til kampen eller ei. Grekeren har stort sett trent alternativt gjennom uka, men skal ha vært med gruppa for fullt på lørdag. Francesco Totti trente derimot alternativt lørdag. Mohamed Salah har reist til Afrikamesterskapet, og Juan Iturbe har dratt på lån til Romas nye vennskapsklubb Torino. Granata har forøvrig benyttet seg av kjøpsopsjonen de hadde på Iago Falque. Det betyr at Iturbe, i tillegg til nevnte spanjol, igjen får spille på lag med Castan og Ljajic. Vi ønsker Iturbe lykke til og håper han presterer en del hakk bedre enn han gjorde i Roma, slik at Torino-klubben faktisk slår kloa i ham permanent. Spalletti har førvrig innrømmet at Roma prøver å hente West Hams Sofiane Feghouli for å fylle dette tomrommet som nå har oppstått i angrepsrekka.

Bortekamp mot søndagens motstander pleier som regel å by på minneverdige og ikke minst intense forestillinger. Genoa har under Ivan Juric fordelt seg ganske jevnt over resultatspekteret denne sesongen og står med 6-5-7 når vi er én runde unna halvspilt sesong. Det holder i skrivende stund til en 12. plass på tabellen. Hjemme i havnebyen taper de sjeldent og står med solide 4-4-1 så langt. Roma tar betraktelig færre poeng borte enn hjemme, og står med 3-2-4 borte fra Olimpico så langt. Det er med andre ord ikke noe stempel på Roma som storfavoritt søndag ettermiddag.

Genoa har forløpig tatt farvel med både Tomas Rincon og Leandro Pavoletti så langt i januar, to spillere som har vært viktige for griffene. Roma var med i kampen om førstnenvte, men måtte strekke våpen da serieleder Juventus kom på banen. Genoa må også klare seg uten Veloso og Orban. Gakpè har reist til Afrikamesterskapet. Roma på sin side må klare seg uten nevnte Salah, samt skadde Florenzi og Vermaelen. Totti og Manolas var usikre, men begge skal være med til Genoa.

Hos Genoa er det verdt å merke seg at lagets toppscorer er Giovanni Simeone, med sine seks mål. Han er sønn av Diego, og lite hadde vel vært mer ergelig eller forutsigbart enn at Roma senkes av en med Lazio-blod i årene. I tillegg får vi igjen et gjensyn med helten Nicolas Burdisso.

Det ventes at hjemmelaget stiller med følgende elleve fra start i en helfrekk 3-4-2-1: Perin; Izzo, Burdisso, Munoz; Lazovic, Rigoni, Cofie, Laxalt; Ninkovic, Ocampos; Simeone.

På Trigoria og i de ganske romerske hjem krysses nok alle fingre for at Manolas blir kampklar, all den tid han er en vesentlig bedre midtstopper enn Juan Jesus. Da vil Roma i så fall trolig mønstre følgende lag i en tilnærmet lik formasjon som hjemmelaget: Szczesny; Rüdiger, Manolas, Fazio; Peres, Strootman, De Rossi, Emerson; Nainggolan; Perotti, Dzeko.

Kampstart for årest første Roma-kamp er 15.00 og oppgjøret kan bivånes på Viasat Sport eller Viaplay.

DAJE ROMA!