Rykteoppdatering

De samme navnene har gått igjen da det gjelder Roma siden overgangsvinduet startet for under to uker siden. Både Chelsea, Manchester United, Everton og Inter(!) skal alle ha meldt sin interesse for Manolas, mens grekeren selv samt de høyere herrer i AS Roma har vært ute og beneketet og avviset slike rykter.

I et intervju i dag kunne samme Manolas skryte av både med- og motspillere i hans egen lille oppsummering på sesongen så langt. Lovord ble delt ut om Higuain, om Szczesny og om Nainggolan sin prestasjon i derbyet – en kamp som han for øvrig ser på som sesongens foreløpige høydepunkt. Det er vel veldig få Romanisti der ute som vil at nok en stopperkjempe skal forlate klubben da han spiller på sitt beste. Vi tror og håper på at Manolas fremdeles har adresse i Roma da overgangsvinduet er over.

Men hvem skal inn, da? Savnet etter Salah under det nært foresteående Afrikamesterskapet blir for tungt å svelge for Spalletti, det har i en lengre periode vært spekulert i om at West Hams Sofiane Feghouli skal være mannen til å erstatte ham. West Ham, som ser ut til å muligens miste Payet i samme vindu, skal være motvillige til å gi slipp på algireren for mindre enn €10 millioner. Roma skal derfor være mer interesert i å låne den belgiske ungguten Charly Musonda fra Chelsea (hvor Payet potensielt også kan ende opp) ut sesongen. Om en potensiell låneavtale innholder noen form for opsjon på kjøp vil gjenstå å se.

Til slutt har Monacos Joao Moutinho også blitt nevnt i sammenheng med Roma i løpet av de siste dagene. Etter at drømmen om å hente Borja Valero brast sammen med drømmen om Champions League i august, har nok muligens Spalletti ønsket seg en spillertype som dette. En elegant og smart offensiv midtbanespiller med et øye for kreativitet har vi ikke lenger i samme kapasitet som vi hadde da Miralem Pjanic fremdeles spilte for klubben – og det begynner å bli veldig lenge siden Francesco Totti bekledde den type rolle.

Vi holder oss selvsagt oppdatert så godt som mulig med utviklingene i mercatoen, og underskrevede grugleder seg litt til fortsettelsen, og kanskje spesielt til oppgjørene mot Villareal i februar.