På zebrajakt

Søndag ettermiddag skal Roma få bryne seg på de zebrastripede herremennene fra Udine. Hjemmelaget ligger ytterst trygt plassert til på en 10. plass, med 15 poengs avstand til nedrykk, så i nord-Italia er man nok allerede forholdsvis tilfreds med sesongen. Til tross for at Udinese i flere sesonger var med å kjempe om Europacup-plasser har det de siste årene vært betydelig tyngre, spesielt etter at Pozzo-familien også gikk inn på eiersiden i engelske Watford.

Udinese spilte også hjemme forrige helg, og tapte 1-2 mot Inter etter en sen, sen scoring av Ivan Perisic. Hjemmelaget dominerte Inter fullstendig de første 45, men greide ikke holde nivået hele kampen igjennom. De tapte også knepent for Napoli i Udine, men fikk stryk mot Lazio. Ellers har de stort sett tatt greit av seg de mindre lagene i egen lekegrind, med unntak av Chievo. Den kanskje aller sterkeste prestasjonen for sesongen kom 11. desember, da de slo Atalanta 3-1 i Bergamo. Luigi Del Neri har med andre ord fått brukbart sving på Jo Inge Bergets tidligere klubb.

Roma åpnet vårsesongen med å krige til seg tre poeng borte mot Genoa etter et selvmål av Izzo. Første omgang var absolutt brukbar, mens den andre neppe vinner noen pris når estetikk-komitéen setter seg ned for å vurdere fotballkunst. Men Roma holdt Genoa unna, og med en strålende sen redning av Szczesny tok Roma med seg alle tre poengene hjem til hovedstaden. Aberet var at Diego Perotti, som står med seks mål og fire målgivende i årets Serie A, dro på seg en skade som trolig holder ham utenfor søndagens ballsparking på Friuli. Når Salah i tillegg er i Afrika og ingen erstatter er hentet inn, så er det noe tynt i Romas angrepsrekke. I tillegg er både De Rossi og Rüdger suspenderte, mens Florenzi selvsagt også mangler.

På transferfronten går det tilsynelatende veldig tregt, og det spørs hvor villige West Ham vil være etter å slippe Feghouli nå som Payet nærmest har gått til streik. Det betyr at Spalletti må klare seg med det lille han har når han og resten av laget møter hans tidligere klubb søndag.

For Udinese mangler den ellers så faste Widmer på høyresiden, mens Badu og Wague begge deltar i Afrikamesterskapet.

Det betyr trolig noen slike varianter:

UDINESE (4-3-3): Karnezis; Faraoni, Danilo, Felipe, Samir; Fofana, Halfredsson, Jankto; De Paul, Zapata; Thereau

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Fazio, Jesus; Peres, Paredes, Strootman; Emerson; El Shaarawy, Nainggolan; Dzeko

Serie A- sesongen er nå halvveis, og det betyr at dette oppgjøret er en repise av sesongåpningen på Olimpico som Roma vant 4-0, forøvrig Udineses styggeste tap denne sesongen. Da slet Roma lenge med å få hull på byllen, helt til Dzeko skaffet straffe som Perotti ekspederte i mål. Deretter rant det inn:

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]Roma_Udinese[/youtube]

 

Kampstart er 15.00 og det hele tas inn fra Viaplay. DAJE ROMA!