Spillervurderinger: Udinese 0-1 Roma

W. Szczesny – 7.0: Nok en gang holder polakken nullen, og stopper hele fem skudd fra et, det skal sies, ikke altfor skarpt Udinese-angrep. Man må nesten føle med stakkars Alisson, som kom til klubben i sommer bare for å se Szczesny levere det som vel må være sitt livs form.

K. Manolas – 6.5: Stopper det meste Udinese har å by på, men får litt trekk for de meningsløse lempingene av noen langpasninger han serverer gang på gang. Manolas er ingen Bonucci, men gjør i hvert fall jobben sin godt i forsvar.

F. Fazio – 7.0: En av Romas beste på en dag uten de helt store prestasjonene. Dominerer i lufta, holder linja stødig, vinner alt som er av dueller, og gjør det stadig vanskeligere å argumentere mot at den argentinske stopperen er Romas beste signering denne sesongen.

J. Jesus – 6.0: Lider av den sammen trangen til balltap maskert som pasningsforsøk som sin greske makker, og virker jevnt over langt mer utrygg enn de to andre i backrekka. Skal dog sies at han varter opp med et par viktige blokkeringer utover i andre omgang.

B. Peres – 5.0: Høyst middelmådig dag på jobb for Bruno Peres. Har ikke allverden å gjøre defensivt, og til tross for at Udinese gir han en hel åker å leke seg i på høyrekanten bidrar han ikke med noe nevneverdig offensivt heller. Skaffer Roma et par frispark utover i andre omgang med litt smålurt fiks-fakseri, men det blir med det.

L. Paredes – 5.0: Mye hoftefeste og jogging fra Paredes i dag, som nok en gang ikke makter å sette sitt preg på kampen. Spiller til stadig medspillerne sine i trøbbel, og viser aldri noe særlig tegn til å ville ta kontroll over kampen når Udinese til stadighet øker presset. Han har sine øyeblikk, Leandro Paredes, men det er ingen stor sesong han er i ferd med å levere.

K. Strootman – 5.5: I motsetning til Paredes så utviser Strootman hele tiden en enorm innsatsvilje, men det blir ikke det helt store fra nederlenderen heller (noe som forsåvidt er symptomatisk for hele Roma i dag). Jobber trofast i begge ender av banen, og det holder så vidt til å sikre trepoengeren.

Emerson – 6.0: Emerson har gått fra å være Romas hoggstabbe nummer én sammen med Juan Jesus til å levere solid i kamp etter kamp. I dag er det ikke veldig sterkt levert av brasilianeren, men det er da heller ikke lett på en midtbane som sliter med å holde på ballen og skape noe nevneverdig offensivt.

R. Nainggolan – 7.5: Banens beste, nok en gang. Radja er Kaptein med stor K, og sikrer nok en gang Roma-seier med et utsøkt mål. Han slet innledningsvis i sesongen, men nå er Nainggolan godt og vel tilbake til det toppnivået vi har lært oss å forvente av han.

S. El Shaarawy – 5.5: Gjør lite annet ut av seg enn å skaffe en litt billig straffe, men kommer kanskje litt bedre ut av det enn fortjent ettersom han tross alt står i kontrast til en viss bosnier. El Shsarawy trenger sårt å spille og score på seg litt selvtillit, men det ser vanskelig ut når han leverer såpass svakt som han gjør i dag.

E. Dzeko – 3.5: Ja, det er en stygg karakter… men herre hjelpes så dårlig Dzeko er i dag. Først en helt hjelpesløs straffemiss, så brenner han 100%-sjanser på løpende bånd. Det hele topper seg når spydspissen får en helt fri heading fra to meter, og ikke engang makter å få ballen på mål. Han er kanskje en av ligaens mestscorende spillere, men nå må Dzeko skjerpe seg.

 

Innbyttere:

 

F. Totti – 6.0: Hvis du søker opp definisjonen av «Perler for svin» i fotball-sammenheng, så vil du etter alt å dømme få opp Tottis forsøk på å servere medspillerne sine i dag. Gir Radja en krempasning midtbanekrigeren er millimetre fra å nå rett etter innhoppet sitt, og bortsett fra en feilslått dribling foran eget felt som kunne vært fatal, så leverer legenden et solid innhopp. Mer av dette, Luciano. Vær så snill.