Før Roma-Cagliari

31-44. Det er Cagliaris målforskjell på de totalt 20 kampene spilt så langt denne sesongen. Hvordan et lag som slipper inn over to mål i snitt per kamp ikke ligger lengre ned på tabellen enn tiende plass, må gudene vite. Fortapte Pescara, som i skrivende stund ligger under 0-1 hjemme mot Sassuolo og hele 27 poeng under Cagliari, har til sammenligning sluppet inn 37. Og nå skal de gjeste et Olimpico hvor Roma har vunnet samtlige kamper hittil denne sesongen, og hjemmelaget har notert mer enn to mål på ni av de ti siste kampene.

Spallettis nye 3-4-3 har gitt gode resultater så langt, og det er liten grunn til å tro at han vil endre på en vinnende oppskrift. Særlig Radja Nainggolan har briljert i sin nyere, friere rolle, og i Diego Perottis skadefravær og Dzekos formsvikt er det den belgiske krigeren som har vært avgjørende når Roma har skvist ut seks poeng borte mot Udinese og Genoa. Fazio fortsetter å dominere i forsvar, og det er i det hele tatt lite som tyder på at trespannet Manolas-Fazio-Rüdiger vil skiftes ut til denne kampen. Midtbanen blir som vanlig en durabelig samling krigere, hvor Strootman og De Rossi flankeres av Bruno Peres og Emerson. Med mindre El Shaarawy har imponert noe voldsomt på trening i det siste vil nok også Perotti starte sammen med Dzeko på topp, med Radja liggende mellom midtbanen og angrepet.

Så, hva vet vi egentlig om Cagliari bortsett fra at de er fra Sardinia og slipper inn bøttevis med mål? Vel, for det første sliter de voldsomt på bortebane, og har tapt fem av sine seks siste. Selv om vår gamle kjenning Marco Borriello har dunket inn hele ni mål hittil i sesongen, er lagets hjerne er midtbanespilleren Davide Di Gennaro. Trener Rastelli har brukt flere formasjoner hittil i sesongen, men Di Gennaro har alltid vært sentral som ballfordeler og tempostyrer. Ellers er midtstopper Marco Capuano suspendert, mens tidligere Juventus-spiller Simone Padoin er ute med en lårskade.

Det blir interessant å se om Rastelli velger seg en konservativ 4-5-1, eller om han bestemmer seg for å trille terning med å la Borriello få en makker i Diego Farias eller Marco Sau. Uansett, og særlig med tanke på at både Milan og Lazio har røket på tap denne runden, så er dette tre poeng Roma skal ta.