Nok en gang var én nok

Roma spilte ingen glitrende kamp mot Cagliari, men seieren føltes aldri truet. Laget fra Sardinia testet nemlig ikke Szczesny en eneste gang, og da Dzeko sendte Roma i føringen etter 55 minutter kunne man puste forholdsvis lettet ut. Roma burde puttet flere baller bak Rafael, men det ble med Dzekos fjortende fulltreffer i sesongens Serie A. Roma har dermed vunnet 13 strake hjemmekamper i serien, noe som er tangering av lagets rekord satt i 1930.

Spillervurderinger

Wojchiech Szczesny – N/A: Trengte ikke gjøre en eneste redning. På bærtur i eget felt i starten av andre omgang, men ble ikke farlig. Det finnes definitivt polakker som har jobbet hardere for lønna enn Romas burvokter gjorde søndag kveld.

Kostas Manolas – 6.5: Stort sett grei kontroll kampen igjennom. Overlater det meste av duellspill til makker Fazio, og løper opp det han trenger. Minus for unødvenig gult kort da kampen i praksis var over.

Federico Fazio – 8.0: Romas beste. Han står stødigere enn et fjell, argentineren, og tar absolutt alt som kommer luftrommet. Følger i tillegg opp med susende og godt timede taklinger, samt trygt forsvarsspill.

Antonio Rüdiger – 7.0: God kontroll bakover, og blir i tillegg mye med fremover, spesielt i første omgang. Blir litt villbass i motstanders felt til tider, som fører til frispark i mot. Strålende assist til Dzeko på kampens eneste scoring.

Bruno Peres – 5.0: Det vil seg jo bare ikke for den godeste Peres. Med offensivt i første, uten at det blir det helt store ut av det. Andre omgang er fryktelig, og han kunne ha vært skyld i både én og to baklengs om Roma hadde møtt et hvassere lag enn Cagliari. Bommer i tillegg på nærmest åpent mål fra tre meter. Mangler selvtillit. Trenger et «Juventus-øyeblikk».

Emerson Palmieri – 6.0: Kamp på det jevne av Emerson. I et oppgjør det motstander truer forholdsvis lite skulle man gjerne sett brasilianeren mer med offensivt. Men nok en gang en stød forestilling.

Kevin Strootman – 6.5: Løper som besatt og jager opp både med- og motspillere, samt dommer. Stort sett gode og trygge pasningsvalg, men har noen tempoproblemer.

Daniele De Rossi – 7.0: Starter veldig bra, med mange gode pasninger, og spesielt den Totti-esque varianten til Dzeko burde resultert i en målgivende. Skjemmes litt av to farlige ballmiss på egen halvdel på tampen av første omgang. Stort sett solid, og står mer frem som en lederskikkelse i denne kampen enn han ofte gjør ellers.

Diego Perotti – 6.5: Det ble mye prøving og feiling i første omgang. Usynlig lenge i andre før han helt på egenhånd skaper en kjempesjanse. En god Rafael nektet imidlertid argentineren scoring. Gjør deretter flere fine ting, blant annet nydelig stikker gjennom forsvaret til Cagliari rett før han ble tatt av banen.

Radja Nainggolan – 7.5: Som vanlig en av lagets beste. River, sliter, skaper og løper i en første omgang der Roma sleit med å bryte ned øylaget. Nydelig i volley i andre omgang hadde fortjent en bedre skjebne.

Edin Dzeko – 7.0: Man fryktet en ny forestilling ala Udinese da han brant en sjanse i første omgang som skal være mål 10 av 10 ganger. Men han ristet det av seg og leverte en langt bedre andre omgang. Avslutningen på scoringen er ikke enkel all den tid det holdes og dras i avslutningsøyeblikket.

Stephan El Shaarawy – N/A: Sene bytter fra Spalletti, og faraoen rakk ikke sette sitt stempel på kampen.

Leandro Paredes – N/A

Thomas Vermaelen – N/A