Reiser nordover med vind i seilene

Kun kort tid etter at Roma sendte Sampdoria hjem fra Olimpico som slakt i Coppa Italia, så skal giallorossi igjen bryne seg mot klubben fra havnebyen Genova. Denne gangen har imidlertid ikke Roma hjemmebanefordel all den tid oppgjøret finner sted på Luigi Ferraris i allerede nevnte by.

Sampdoria ligger skuffende til på tabellen med sin 16. plass. Marco Giampaolo har ikke helt fått sving på sakene etter at han tok over roret i sommer og har i det siste måttet tåle rykter om at den eksentriske presidenten Ferrero kan komme til å svinge øksa. Klubben har ikke vunnet siden de slo Torino 2-0 den 4. desember. Siden den gang har det blitt fem tap og to uavgjort. Sampdoria var på besøk på Olimpico allerede i runde tre, og så lenge ut til å stikke av med alle poengene da de ledet 2-1 til pause. Spalletti satt dermed på Totti, og vips vant Roma 3-2. Som nevnt tok Roma seg greit av Sampdoria i Coppa Italia, der scoringer av Nainggolan, Dzeko og El Shaarawy sørget for seier 4-0.

På hjemmebane er Sampdoria derimot langt sterkere enn de er borte og står med 5-3-2 så langt denne sesongen. Roma på sin side står med 5-2-4 på bortebane, og sånn sett bør oppgjøret bli jevnere enn hva vi nettopp så på Olimpico.

Men der Sampdoria ikke har vunnet i 2017 har Roma til gode å i det hele tatt slippe inn mål. Det betyr fire strake seire og 7-0 i målforskjell. Gladiatorene fra verdens hovedstad bør dermed gå inn i oppgjøret med skyhøy selvtillit. Den selvtilliten svekkes heller ikke av at det kun er Salah og Florenzi som er utilgjengelige. Sistnevnte skal begynne å trene med Primavera-laget allerede neste uke, og Florenzi ser ut til å være på vei mot et ytterst imponerende comeback.

Clement Grenier har enda ikke blitt offentliggjort som Roma-spiller, men han undergikk lørdag morgen den medisinske testen på Villa Stuart. Sampdoria-kampen kommer selvsagt for tidlig, og troppen er allerede tatt ut. Og mens vi er inne på overgangssnakk: Det rolige januar-vinduet kan virkelig ta fyr mot slutten, og det ser ut til at Roma mer enn gjerne vil selge Leandro Paredes dersom det kommer et bud i størrelsesordnen €25 millioner. Samtidig skal man ha kommet et aldri lite så stykke på vei i forhandlingene om meget ettertraktede Franck Kessie. Overgangen er trolig ikke aktuell før til sommeren, men om Roma skulle lande spilleren vil det være i konkurranse med flere av Europas store. Når det gjelder Defrel fra Sassuolo virker det som klubbene er for langt fra hverandre til at en avtale kan nås.

Men tilbake til søndagens batalje: Sampdoria mangler Pereira, Carbonero, Sala og Amuzie til oppgjøret. Roma mangler som sagt Salah og Florenzi. Det er liten grunn til å tro at Spalletti vil gjøre noen drastiske endringer på det solide laget som har båret Roma så langt i 2017.

Trolige lagoppstillinger:

SAMPDORIA (4-3-1-2): Puggioni; Skriniar, Silvestre, Regini, Pavlovic; Barreto, Torreira, Linetty; Fernandes; Quagliarella, Muriel

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Fazio, Rüdiger; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Perotti, Nainggolan; Dzeko

Oppgjøret trilles i gang klokken 15:00 og vises på Viaplay.

DAJE ROMA!