Kvartfinale i Coppa Italia: Roma-Cesena

Etter fjorårets patetiske exit i den italienske cupen mot vesle Spezia, har Roma ett og annet å hevne i turneringen de kun er én seier unna å ha vunnet 10 ganger. I en potensiell semi-finale venter erkerival Lazio, men først må kvartfinalen unnagjøres, og der venter langt mindre celebre Cesena.

Det er gått en stund siden Cesena var oppe og yppet seg i Serie A. Laget som skiltet med navn som Bogdani, Mutu, Giaccherini og Candreva er for lengst borte, og igjen står en gjeng smått påseilede sjøhester som ligger og vaker på fjerde siste plass i Serie B, med stusselige 24 poeng på 23 kamper. Med åtte mål er Camillo Ciano klubbens topscorer hittil i sesongen, og laget kan selv ikke med all verdens godvilje kalles en spesielt fryktinngytende motstander foran kveldens oppgjør. Når det er sagt kan kanskje et skikkelig raid i Coppa Italia er det som trengs for å redde en laber sesong, eller i det minste gi lagets mer talentfulle spillere muligheten til å vise seg frem for potensielle kjøpere? Cesena har riktignok beseiret både Empoli og Sassuolo for å booke en plass i kvartfinalen, men det er da også snakk om to klubber som har mer enn nok å fokusere på i ligaen.

I Roma har det meste dreiet seg om overganger, men med unntak av Grenier inn fra Lyon ble det et rolig overgangsvindu (overgangen Gerson til Lille kollapset som kjent i siste liten). Manolas ryktes stadig til England, og det har sust en del rundt Leandro Paredes også, men Spalletti får fullført sesongen med full tropp. I kveldens oppgjør kan vi nesten bare håpe på en startellever uten Thomas Vermaelen, og Spalletti har mer enn antydet at Manolas spiller fra start, enten i tospann med Fazio eller som del av en bakre firer. Alisson vil nok fortsette å få spilletid i cupkamper, og ettersom en av de tre krigerne på midtbanen sårt trenger hvile tipper vi nevnte Paredes også får muligheten fra start.

I angrep må gudene vite hva som dukker opp ved siden av Edin Dzeko, men om det blir El Shaarawy, Perotti, begge eller en viss 40-åring vi nå bare kan håpe vi får sett så mye som mulig av det kommende halvåret, så er en ting sikkert: Roma er én seier mot Serie B-motstand unna å sikre seg en plass i semi-finalen av Coppa Italia. Skal Tottis siste sesong krones med en tittel, er dette muligens den beste muligheten vi får. Ingen slingring i valsen nå, gutter.

FORZA ROMA!