Overkjøring over Fiorentina

Etter forrige rundes pinlige tap mot Sampdoria slo Roma kraftig tilbake mot ustabile Fiorentina. 4-0 over overkjøring ble resultatet. 

 

Fiorentina åpnet kampen best, men Roma fikk fort tak i kula og holdt på den resten av kampen. Edin Dzeko startet festkvelden med å pirke inn 1-0 etter en strålende assist fra Daniele De Rossi.

De Rossi sto også bak 2-0 scoringen da frisparket hans traff pannebrasken til Federico Fazio som stanget inn sin første Serie A-scoring.

Kampens høydepunkt kom kvarteret før slutt da Nainggolan avsluttet et alldeles nydelig Roma-angrep de færreste ikke kan bli imponert over.

Edin Dzeko satte inn kveldens siste med sitt 17. mål for sesongen og leder dermed topscorerlista foran Dries Mertens.

Med 4-0 legger Roma et lite press på Juventus før de spiller i morgen, mens avstanden ned til 4. plass har blitt økt til ganske så komfortable 7 poeng.

Spillervurderinger:

Wojciech Szczesny: 6,5: Fiorentina lite frempå og førsteskansen fikk en meget rolig dag på jobben.

Kostas Manolas: 6,5: Manolas har lenge hatt grunn til å være misfornøyd med stoppermakkerne sine i Roma, men nå begynner han å bli andrefiolin. Makkerne hans Fazio og Rüdiger virker mye mer tent enn grekeren for tiden. For all del, ingen dårlig kamp av Manolas, men begynner kanskje å bli mett?

Federico Fazio 7,5: Kraftfull heading på 2-0. Har vel omtrent ikke tapt en duell siden han ankom Roma.

Antonio Rüdiger: 7,0 Bidrar med offensive løp og bryter mange oppspill fra Fiorentina. Få slipper forbi tyskeren.

Bruno Peres: 6,0: Misser en gigantisk mulighet på 0-0. Godt Florenzi er på beina igjen og begynner å nærme seg matchfit igjen.

Kevin Strootman: 7,0: Får et tullete gult kort etter flere harde taklinger i åpningen. Løfter seg, men er variabel. Gjør alt fra de brilijante taklinger til håpløse balltap. Fin målgivende pasning på 3-0.

Radja Nainggolan: 7,5: Du vet vinteren har kommet når Nainggolan storspiller. Som i år som i fjor startet Nainggolan høstet litt så som så, men nå er han glodheit. Avslutter det nydelige angrepet på 3-0.

Daniele De Rossi 8,5: Banens beste. To utsøkte målgivende pasninger. Er viktig i oppbyggingen på 3-0. Spiller med selvtillit for en gang skyld og tør og utfordre.

Emerson: 7,5: Stødig på flanken. Er nære ved å treffe på noen gode innlegg. Har spilt seg inn med glans til fast plass på laget.

Stephan El Shaarawy 7,0: Får til noen fine finesser, men er ikke giftig nok. Blir også litt for lett i flere situasjoner.

Edin Dzeko 8,0: To mål. 17 totalt og leder nå topscorerlista. Misser noen gode muligheter som alltid, men hva gjør vel det når han nok en gang avslutter kampen med å tegne seg på målscorerlista.