Knallsterk seier i Spania

To av forhåndsfavorittene til å gå hele veien i årets Europa League barket sammen allerede i 16-delsfinalen, men i det første oppgjøret var det ingen tvil over hvem som er de største favorittene.

 

(VILLARREAL 0-4 ROMA)

Det ble overkjøring fra ende til annen og Roma gav seg ikke før de hadde senket den gule ubåten hele 4-0 på eget gress.

Emerson startet scoringsballet med en perle av en scoring etter drøye halvtimen spilt da backen snappet opp ballen før han skjærte innover i banen og curlet ballen med høyrefoten i lengste kryss.

Villarreal prøvde seg litt i starten av andre omgang, men da fant Serie As topscorer og punktere kampen for fullt med et ekte hat-trick.

Returoppgjøret på Olimpico om en uke burde bli en transportetappe, men er det noe man har lært skal man aldri si aldri når det gjelder Roma.

Spillervurderinger:

Allison 7,0: Blir satt på prøve et par ganger i løpet av starten av andre omgang og varter opp med en meget god refleksredning. Tar det som kommer og holder nullen, kan ikke forlange så mye mer enn det.

Federico Fazio 7,0: Vinner det meste av hodedueller, men gir bort noen billige frispark.

Antonio Rüdiger 7,5: Står høyt sammen med resten av forsvarsrekken og gjør seg spillbar veldig ofte. Er en viktig bidragsyter til det oppbyggende spillet og roer ned tempoet når Villarreal står høyt.

Kostas Manolas 7,0: Får brukt farten sin når Villarreal kommer på kontringer. Har en god del langpasninger som ender opp i feil bein. Forsvarrekka gjør en meget solid kamp generelt sett og Villarreal kommer ikke til mange sjansene.

Bruno Peres 6,0: Roter bort ballen som han har gjort hele sesongen. Har noen fine raid, men innleggene blir nok en gang blokkert. Pådrar seg et tullete gult kort på tampen.

Kevin Strootman 7,0: Brøyter vei på midten og spiller med høy intensitet gjennom hele kampen. Bommer på noen langskudd, men nederelender var absolutt skrudd på i kveld.

Radja Nainggolan 7,0: Ikke helt der vi pleier å se Ninjaen som har vist stårlende form den siste tiden. Taklingene var ikke like vasse som de pleier å være. Får notert seg for en assist på tampen.

Daniele De Rossi 7,0: Slår noen farlige dødballer og er generelt i meget brukbar form om dagen. Styrer midtbanen bra.

Emerson Palmieri 8,5: For en scoring og for en kamp av brasilianeren. Banens beste frem til Dzeko våknet for fullt. Viser offensiv kvalitet gjennom godt pasningsspill og fine driblinger. Scoringen med feil fot er en ren nytelse.

Stephan El Shaarawy 6,5: Blir mye av de samme for Faraoen. Får det ikke helt til å stemme om dagen. Teknikken er ikke helt på plass og blir litt for lett i duellene. Skaper lite.

Edin Dzeko 8,5: Tre mål på fire sjanser. Viser pur klasse på begge scoringene. Er nå topscorer i både Europa League og Serie A. Står med totalt 27 mål og 8 assist så langt denne sesongen.

INNBYTTERE:

Mohamed Salah 7,5: Kommer inn og setter umiddelbar fart slik at Villarreal forsvaret strekkes. Bidrar med en lekker assist til Dzeko på 2-0.

Juan Jesus N/A: Får seg en assist på en langpasning til Dzeko på 3-0 scoringen. Villarreal lite offensive de siste 20 minuttene og blir ikke satt på de store prøvene.

Leandro Paredes N/A: Får kjenne på gressmatta i 3 minutter.