Spillervurderinger: Roma 4-1 Torino

W. Szczesny – 7.0

Får fem skudd på seg i løpet av kampen, og tar alle bortsett fra ett (som det skal sies er en meget god avslutning av Maxi Lopez. Skulle selvsagt helst holdt nullen i dag, men dette holder til mer enn godkjent for Szczesny.

 

K. Manolas – 7.5

Gjør en av sine beste kamper hittil denne sesongen, der han stort sett holder Torinos angrep fullstendig i sjakk. Det er ikke mange stoppere i Serie A som kan holde følge når Iago Falque og Ljajic skrur på gassen, men Manolas er en av dem. Byttes ut til fordel for Vermaelen, og savnes mer eller mindre umiddelbart.
F. Fazio – 7.0

Det har vært diskutert en del rundt hvorvidt Fazio vil representere Italia eller Argentina ved neste korsvei, men for øyeblikket holder det lenge at han representerer. Som alltid en klippe i forsvar, og sørger for å putte Belotti ettertrykkelig tilbake i hønsehuset sitt, men den høyreiste stopperen får ikke vist seg fram like mye offensivt som han pleier.
J. Jesus – 6.5

Klart mest anonym av de tre stopperne på jobb i dag, men hva gjør vel det når Ljajic (forutsigbart nok) mister motet og melder seg ut av kampen utover i andre omgang? Utfordres aldri i noen nevneverdig grad av verken Ljajic eller Iturbe, og kan notere seg for nok en godt gjennomført kamp.
B. Peres – 6.0

Det er nok en gang noe litt tamt over Bruno Peres, som aldri briljerer mot sin gamle klubb. Det defensive gjøres greit nok, men de offensive raidene uteblir og savnet av Florenzi vil nok gjøre seg enda mer bemerket utover våren.
Emerson – 6.5

Helten fra Villarreal-kampen får sitt fulle hyre med å holde styr på Zappacosta og Falque, og gjør en mer anonym figur enn sist vi så han. Leverer dog det man kan forvente av han, og bekrefter langt på vei at den vanvittige formsvingen hans ikke er midlertidig.
L. Paredes 6.0

Noterer seg for kveldens peneste mål, men lite annet. Klokketreffet hans fra 25 meter endrer ikke det faktum at Paredes fremdeles fremstår som en ganske lunken spiller, og lar Strootman og Nainggolan gjøre grovarbeidet på midtbanen mens han selv ikke bidrar fremover i noen særlig grad.
K. Strootman – 6.5

Må som nevnt ofte jobbe for to i en sentrallinje for Paredes kun sporadisk bidrar defensivt og Nainggolan ofte drar opp på tokt. Vaskemaskinen legger ned en durabelig innsats i kveld, og selv om det tidvis skurrer gjør han en god jobb med å holde midtbanen for Roma.
R. Nainggolan – 7.5

Banens beste? Det er i alle fall ikke langt unna. Nainggolan er Nainggolan, og river, sliter og herjer med alt og alle der ute. Må legge ned 90 blytunge minutter i et hektisk kampprogram, og avslutter med å dunke inn en suser fra kanten av feltet.
M. Salah – 7.5

Salah er tilbake, og godt er det. Fortsetter der han slapp før Afrikamesterskapet og øker til 2-0 da han smadrer inn en knusktørr volley i første omgang, og skulle muligens hatt straffe i andre etter et av de heseblesende raidene sine. Det vanvittige rykket til Salah forblir et av de dødeligste våpnene i Spallettis arsenal.
E. Dzeko – 7.0

Floppen fra i fjor kunne knapt hevnet seg på en mer gjennomført måte. Knaller inn sitt 29. mål for sesongen, og vi er ennå ikke ferdig med februar… det ser mer enn noen gang ut til at duellen om toppscorertittelen vil stå mellom Dzeko og Higuain, og Dzeko kan også for alvor begynne å kaste blikk mot den europeiske Gullstøvelen, 10 år etter forrige gang en Roma-spiller vant den.

 

Innbyttere

 

T. Vermaelen – 5

Får et snaut kvarter, og Torino scorer umiddelbart etter. Etter snuoperasjonene spillere som Dzeko, Rüdiger og Emerson har gjennomført denne sesongen er det kanskje litt slemt å avskrive Vermaelene riktig ennå, men det ser ikke lyst ut for belgieren.

 

F. Totti – 6.0

Kommer inn for å trille ball de siste 10 minuttene, og det ser lenge ut til at Kapteinen vil måtte nøye seg med et mislykket skuddforsøk. Men på overtid finner en lang ball Totti i feltet, som med lekende lett presisjon serverer en innrusende Nainggolan. En verdig måte å markere Tottis kamp nummer 612 i Serie A.