Nainggolan i storslag

Inter sto med 8 strake hjemmeseire før Radja Nainggolan trappet opp på Giuseppe Meazza og satte Nerazzurri på plass med to lekre langskudd. 

nainggolanInter

Selv om Roma måtte se seg slått av Villarreal i Europa League på torsdag kom de seg greit videre med 1-4 sammenlagt og det var ingen tvil om at fokuset under den kampen var rettet mot kveldens storoppgjør mot Inter.

For etter Napolis overraskende tap mot Atalanta i går hadde Roma en god mulighet til å stikke i fra rivalene i syd på tabellen med seier over Inter.

Og seier skulle det bli, og det på et spektakuleært vis. Før kvarteret var spilt dundret Radja Nainggolan inn kveldens første med et langskudd. Roma styrte omgangen videre og var nærmere 2-0 enn Inter var utlikning.

Inter yppet seg smått i starten av andre omgang, men Nainggolan var ikke ferdigskutt for kvelden og før timen var passert dundret han inn kveldens andre på enda lekrere vis.

Icardi og Inter skapte spenning i kampen på slutten da spydspissen fikk seg en scoring 10 minutter før slutt, men spenningen ble fort tatt bort da Perotti satte inn 3-1 på straffe fem minutter før slutt.

Spillervurderinger:

Szczesny 8,0: Tar det meste av det som kommer av farligheter fra Inter sin side og varter opp med noen fine redninger. Sjanseløs på scoringen. Har en god del nydelige igangsettinger.

Rüdiger 7,0: Beintøff i duellene. Opphever offsiden på scoringen til Inter. Leker seg til tider med Icardi.

Manolas 7,5: Varter opp med noen fine offensive raid. Bommer på en megasjanse på tampen. Har god kontroll i midtforsvaret. Har noen fine blokkeringer.

Fazio 8,0: Vinner hver eneste duell og rundspiller Icardi. Er en bauta bakerst. Pådrar seg et unødvendig gult kort på tamoen.

Peres 7,5: Gjør få feil og bidrar med gode løp og løser pressede situasjoner fint. Holder på å gjennomføre et strålende raid i første omgang som kunne blitt en farlig skuddposisjon, men skusler den bort.

De Rossi 7,0: Henger litt etter i noen situasjoner og lever farlig med gult kort. Blir tatt av i løpet av andreomgangen.

 Strootman 7,5: Bidrar med gode offensive løp og distribuerer pasninger av høy klasse.

Nainggolan 9,5: Kan vel knapt gjøres bedre og har vel aldri spilt bedre. Greit nok med to helt fantastiske scoringer, men belgieren er over alt på banen og gjør knapt en feil gjennom 90 minutter. Uten tvil banens beste.

Salah 7,5: Skaper ikke så mye, men bidrar til uro i forsvaret til Inter og skaper rom for andre med smarte løp. Gjør en viktig jobb på 2-0 scoringen til Nainggolan hvor han binder opp forsvarsspillerne til Inter med et god løp slik at belgieren får skyte så og si uforstyrret.

Dzeko 8,0: Får en assist og får en straffe. Mangler scoringen, men alt i alt en meget god kamp av bosnieren som er meget viktig i det oppbyggende spillet og er god til å holde på ballen feilvendt med mann i rygg.