Før Lazio-Roma

For første gang siden det famøse finale-tapet i 2013 møtes de to rivalene fra den evige stad til dyst i Coppa  Italia. 

romalazio-01-finale-coppa-italia-20122013_1014952photogallery

 

26. mai 2013 vil gå inn som et av de mørkeste kapitlene i AS Romas historie. Dagen da Lazio vant Coppa Italia 1-0 foran et fullsatt Olimpico. Roma har ikke tapt et derby siden da (4 seire, 2 uavgjorte) i serien, men nå er det på tide for en Coppa-revansje når det står om finaleplass over to kamper.

Det første oppgjøret spilles i morgen onsdag kl. 20:45 og Roma har «fordelen» av å spille på «bortebane» først. Og for de som lurer så teller bortemålsregelen. Returoppgjøret spilles 5. april.

Roma tok en knallsterk seier søndag kveld mot Inter da Spallettis menn slo formlaget hele 3-1 etter to nydelige scoringer av Nainggolan. Nainggolan får seg nok ikke en pust i bakken når en av sesongens viktigste kamper skal spilles og vil danne en midtbanetreer sammen med Strootman og De Rossi. Det er generelt ikke ventet at Spalletti gjør de helt store endringene fra søndagens kamp. Emerson er tilbake for fullt og vil nok komme inn for Juan Jesus. Det største spørsmålstegnet er hva han gjør med keeperposisjonen. Alisson har stått i samtlige Coppa og Europa League-kamper, mens Szczesny har stått godt i serien. Alisson var uten tvil Romas beste mot Villarreal for en uke siden og det er ventet at brasilianeren får sjansen i en av hans viktigste kamper hittil i karrieren.

For Lazio sin del har de hat en god februarmåned med tre seire og ett uavgjort. De ligger 9 poeng bak Roma i Serie A på en 5. plass. På veien til semifinalen har de slått Genoa 4-2 og Inter 2-1 på bortebane. I kampen mot Inter gikk det meget hardt for seg og Stefan Radu ble utvist og er utilgjengelig til morgendagens kamp. De samme er Lulic og Patric som har fått gult kort i begge Coppa-oppgjørene hittil denne sesongen. Til info så er det kun Kostas Manolas som står i fare for å miste returoppgjøret for Roma sin del hvis han skulle få gult kort i morgen.

Dette er det første av tre derbyer som spilles denne våren. I derbyet i høst gikk Roma av med seieren da de vant 2-0 etter scoringer av Strootman og Nainggolan.

Forventede lagoppstillinger:

LAZIO (4-3-3): Strakosha; Basta, Vrij, Hoedt, Lukaku; Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic; Anderson, Immobile, Keita

ROMA (3-5-2): Alisson; Manolas, Fazio, Rüdiger; Emerson, Strootman, De Rossi, Nainggolan, Peres; Salah, Dzeko